Annonce
Ugeavisen Svendborg

Voksenkunst møder børnetegning

Gertrud på fire år trak i den "røde snor" og afslørede dermed det nye vægmaleri i Lundby Børnehave. Foto: Michael Thorbjørnsen
Lundby Børnehave indviede ny vægkunst af den lokale kunstner Kamilla Herskind.
Annonce

Lundby: Da coronaen for alvor satte ind i foråret begyndte opgaverne at forsvinde for dameskrædder og kunstner Kamilla Herskind, 29 år, der bor i Vindeby, hvor hun har værksted og atelier i en campingvogn.

- Derfor måtte jeg i hast finde andre måder at tjene penge på og fik heldigvis et vikariat som pædagogmedhjælper i Lundby Børnehave på Tåsinge, fortæller Kamilla Herskind.

De fleste af de 41 børn i Lundby Børnehave var onsdag til deres livs første fernisering. Foto: Michael Thorbjørnsen

Her faldt hun en dag i snak med pædagogisk teamleder Karen Søvad, der havde gået og overvejet, hvordan man kunne dekorere en stor tom og hvid væg i den mellemgang, der forbinder børnehavens to stuer, Solstrålen og Regnbuen.

Karen Søvad havde egentlig forestillet sig noget graffitikunst, men den idé fik Kamilla Herskind talt hende fra, da hun mente, at det ville komme til at virke for bombastisk.

Kunstner Kamilla Herskind fortalte børnene om tilblivelsen af et kunstværk, fra skitse til færdigt resultat. Foto: Michael Thorbjørnsen

I stedet fandt Kamilla Herskind selv en blyant frem og tegnede et par forslag til et vægmaleri.

- De var simpelthen så søde og meget i børnehøjde, at vi i ledelsen besluttede os for også at hyre Kamilla Herskind som maler på projektet, fortæller Karen Søvad.

Efter et par uger med maling og pensel blev vægmaleriet med en fernisering, hvor børnehavens 41 børn deltog. De fik alle serveret et bæger med popcorn, mens Kamilla Herskind på pædagogisk vis fortalte om tilblivelsen af værket.

Kamilla Herskind foran det vægmaleri, hun har lavet til Lundby Børnehave. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg har i maleriet både fået plads til solstråler og en regnbue, så børnene får noget genkendelighed, mens de to flyvende pindsvin gerne må pirre lidt til deres fantasi. Jeg har bevidst holdt en naiv tone i maleriet for at møde børnene med de udtryk, de også selv bruger, når de tegner, så man kan vel sige at voksenkunst her møder børnetegningen, forklarer Kamilla Herskind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce