Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Helge Paulin har været formand for Vamdrup Byforum siden december 2008, og han genopstiller til foreningens bestyrelse på det kommende årsmøde. Foto: Thomas Holl
Udviklingen af Vamdrup er fortsat helt essentiel for Vamdrup Byforum, der har eksisteret i 14 år. Nu skal der igen vælges medlemmer til bestyrelsen.

VAMDRUP: - Vamdrup Byforum består af ildsjæle, som simpelthen ikke kan lade være med at kere sig om Vamdrup og udviklingen af byen.

Det fastslår Helge Paulin forud for foreningens årsmøde mandag den 6. september. Helge Paulin har været formand for Vamdrup Byforum i snart 12 år, og han er en af dem, der genopstiller til bestyrelsen.

Vamdrup Byforum blev stiftet i 2007 af Else Nesgaard fra Vamdrup. Det skete som en reaktion på kommunesammenlægningerne, der blev effektueret det år.

Annonce

- Else Nesgaard var optaget af, hvordan det ville gå med byen, og hvad der ville ske, når den blev en del af Kolding Kommune, og hendes intention var, at Vamdrup Byforum skulle repræsentere Vamdrup i den nye storkommune. Oprindeligt hed foreningen i øvrigt Vamdrup Bydelsråd, men efter nogle år fik den sit nuværende navn, fortæller Helge Paulin, der som den eneste har været medlem af foreningen helt fra starten.

Udvikling og sammenhold

Vamdrup Byforum har to primære mål, fortæller formanden.

- Vi skal først og fremmest udvikle Vamdrup-området. Det kan for eksempel være i form af forbedring af forholdene i Arena Syd og etablering af Vores Hus på Kinotorvet, hvor vi har givet vores besyv med om blandt andet indretning og parkeringsforhold. Derudover handler det om at skabe sammenhold; vi skal bidrage til at skabe aktiviteter og faciliteter, der kan binde borgerne sammen på tværs af aldersgrupper, sociale grupper og geografisk placering. Vi skal med andre ord være med til at sikre bredde i området, siger Helge Paulin.

Aktiviteterne finansieres i høj grad via midler fra Kolding Kommunes Centerbypulje, hvis formål er at bidrage til udvikling af centerbyerne Vamdrup, Christiansfeld og Lunderskov. Puljen blev oprettet for en halv snes år siden af blandt andre Kolding Kommunes nuværende borgmester, Jørn Pedersen (V), og de første år blev de tre byer hver tildelt 25.000 kroner.

- Siden er beløbet steget jævnt. I år blev Vamdrup således tildelt 190.000 kroner. Men vi har også glæde af såkaldte Borgerplanmidler - det er midler, der "følger" den minikommuneplan, der blev lagt for Vamdrup i 2016. Enkelte gange har vi også ansøgt det lokale erhvervsliv om midler, siger Helge Paulin.

Og Vamdrup Byforum har i høj grad været med til at skabe synlige resultater for pengene, mener han.


Vi er naturligvis glade for de midler, vi får, men foreningen er ikke afhængig af dem. I Vamdrup brænder vi for vores by og udviklingen af den, penge eller ej

Helge Paulin, formand for Vamdrup Byforum


Annonce

Ikke afhængig af midler fra kommunen

- Jeg har gjort op, at 80 procenter af de midler, vi blev tildelt i perioden fra 2010 til 2019, er gået til konkrete ting, for eksempel nye ramper til skateranlægget ved Arena Syd, flag i byen og julebelysning. De sidste 20 procent er brugt på visioner - eksempelvis tegninger af Kinotorvet og oplæg til omlægning af fliser og træer på Torvet. Altså projekter, der ikke nødvendigvis udmønter sig i konkrete ting, siger Helge Paulin og fortsætter:

- Men vi bidrager ikke kun til projekter med penge - vi bidrager også gerne med planlægning og tilrettelæggelse af diverse projekter og med vores viden om lokale forhold. Vi er altså ikke nødvendigvis økonomisk involveret i de projekter, vi er en del af. Og jeg vil gerne understrege, at vi naturligvis er glade for de midler, vi får, men foreningen er ikke afhængig af dem. I Vamdrup brænder vi for vores by og udviklingen af den, penge eller ej.

Annonce

Spørgsmål til borgmesteren

Helge Paulin ser frem til årsmødet mandag den 6. september, hvor der er valg til foreningens bestyrelse, og hvor borgmester Jørn Pedersen også vil være til stede.

- Vi har på forhånd sendt nogle spørgsmål til borgmesteren. Det handler om, hvilke aktiviteter Kolding Kommune vil henlægge til det kommende Vores Hus, og hvad der skal ske med de nuværende bibliotekslokaler i Jernbanegade, når biblioteket flytter til Vores Hus? Og så skal det også handle om den helhedsplan, kommunen har udarbejdet for Arena Syd, siger Helge Paulin.

Årsmødet finder sted den 6. september i Vamdrup Kino. Alle er velkomne, men som en følge af corona-restriktionerne bedes man tilmelde sig på forhånd.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Keld og Hilda underholdte på Elim

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Håndboldens dag kommer til Vamdrup

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Selvom coronaen har drillet: Godt første år på Torvet for Henriette

Ugeavisen Vamdrup

Connie fra Røde Kors-butikken hædret for sin frivillige indsats

Ugeavisen Vamdrup

Modelbanemesse trak i togfolk fra nær opg fjern

Ugeavisen Vamdrup

Stor interesse for byggegrunde i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Efter lang corona-pause: Kinogruppen vil sætte gang i musikken igen

Ugeavisen Kolding

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum er klar til fremtiden

Ugeavisen Vamdrup

Udsigt til billigere varme: Ny fjernvarmeledning mellem Vamdrup og Lunderskov er nu færdig

Ugeavisen Vamdrup

Nye ladestandere hos Vamdrup Biler

Ugeavisen Vamdrup

Fra Vamdrup til Spanien - bogaktuelle Per er blevet forfatter på fuld tid

Ugeavisen Vamdrup

Krolfere dyster om klubmesterskabet

Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Ugeavisen Vamdrup

Politikere vil sælge biblioteket: - Det er vigtigt, at det stadig bliver et aktivt hus i byen

Ugeavisen Vamdrup

For første gang i halvandet år: Sjov Fredag vender tilbage

Ugeavisen Kolding

Brian overtager tanken efter Erling

Ugeavisen Vamdrup

Efter lange corona-måneder: Lindely er klar til ny sæson

Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever cyklede 40.000 kroner ind til skolegårdsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

Ugeavisen Kolding

Puljemidler sætter fart i lokal forening

Ugeavisen Kolding

Art deco-udstilling åbner i Christiansfeld

Annonce