Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Forsamlingshusets facademur, som ses til venstre i billedet, har fået nye fuger, mens gavlen ved indgangen stadig mangler at blive behandlet, fortæller bestyrelsesformand Eigil Laursen. Foto: Thomas Holl
Det 119 år gamle forsamlingshus har undergået en større renovering det seneste halve års tid, og snart kan man sætte punktum for projektet. Bestyrelsesformanden glæder sig over en stor frivillig indsats, som betyder, at man kan holde budgettet.

ØDIS: Den store renovering af Ødis Forsamlingshus nærmer sig nu sin afslutning.

De seneste år har husets bestyrelse arbejdet på at finde penge til renoveringsprojektet, og det er blevet til mere end 500.000 kroner fra Kolding Kommune, Nykredits Fond og privatpersoner og virksomheder i lokalområdet. Og nu har man snart nået alt det, man satte sig for.

- Og det er heldigvis gået helt uden problemer, siger Eigil Laursen, der er formand for forsamlingshusets bestyrelse.

Annonce

119 år gammelt tag udskiftet

Først og fremmest var det nødvendigt at udskifte husets tag, som var blevet utæt.

- Det hidtidige tag stammer helt tilbage fra 1903, hvor huset blev indviet. Bygningen blev oprindeligt etableret med tagpap, og da Kolding Kommune for nogle år siden erklærede Ødis Forsamlingshus for bevaringsværdigt, var det en betingelse, at vi skulle bruge tagpap igen, fortæller Eigil Laursen, der er formand for forsamlingshusets bestyrelse.

Det var også nødvendigt at kigge nærmere på murværket.

- Især facademuren trængte til en behandling. Derfor er de gamle fuger blevet fræset ud og erstattet med nye. Der er også kommet nye mursten i muren de steder, hvor det var nødvendigt, og husets sokkel er blevet pudset op og repareret, siger Eigil Laursen.

Vi har en del bestillinger i marts og april, og derudover har vi vores ”spis sammen”-arrangementer, som bestyrelsen arrangerer, så det begynder at se mere fornuftigt ud

Eigil Laursen, Ødis Forsamlingshus
Annonce

Midler fra lokal fond

Men endnu er man altså ikke helt i mål. Blandt andet skal man kigge nærmere på gavlen ved indgangen til forsamlingshuset.

- En del af ydermuren skal repareres - muligvis også en del af indermuren, det vil vise sig. Og så skal der måske gøres noget ved trappen op til indgangsdøren. Den er efterhånden godt slidt, siger bestyrelsesformanden.

Ødis Forsamlingshus blev bygget tilbage i 1903. Arkitekt Andersen fra Askov ved Vejen stod bag tegningerne til huset, som det kostede 4.038 kroner at opføre. Arkivfoto: Lokalhistorisk Arkiv i Vamdrup

Eigil Laursen regner med, at man kan gennemføre hele projektet med den godt halve million kroner, det er lykkedes at samle ind.

- Det skyldes ikke mindst, at meget af arbejdet er udført af frivillige, og det er vi selvfølgelig meget taknemlige for, siger han og tilføjer, at bestyrelsen også netop har søgt og fået bevilget 31.000 kroner fra Esther og Hans Clausens Mindefond, så alle husets stole kan blive forsynet med nye sæder. Hans Clausen ejede Ødisgård, der ligger i nærheden af forsamlingshuset på Fløjbjergvej.

Annonce

Gang i bestillingerne igen

I princippet blev renoveringsprojektet indledt i sommeren 2020, hvor bygningen fik nye lofter.

- Det er blevet rigtig flot, og så har det også givet en rigtig god akustik. Før rungede det meget mere, siger Eigil Laursen, som også glæder sig over, at der efter en lang periode med corona nu for alvor begynder at komme nye bestillinger.

- Der var godt nok nogle arrangementer, som skulle have fundet sted ved juletid og her i januar, der er blevet annulleret på grund af corona. Men vi har en del bestillinger i marts og april, og derudover har vi vores ”spis sammen”-arrangementer, som bestyrelsen arrangerer, så det begynder at se mere fornuftigt ud, siger Eigil Laursen.

Han håber, at man kan blive helt færdig med renoveringsprojektet i det tidlige forår.

- Det skal være lidt varmere i vejret, før vi kan tage fat på det sidste fugearbejde. Jeg håber, at det kan blive til marts, siger han og tilføjer, at bestyrelsen på et ti

dspunkt også vil holde et åbent hus-arrangement, hvor man kan vise det ”nye” hus frem.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Sikring af rent drikkevand: Vamdrup Vandværk og lodsejer har indgået aftale om at droppe pesticider

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Annonce