Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ødis Skole atter udsat for hærværk

Thomas Kjær har været leder på Ødis Skole i godt fem et halvt år.- Jeg tror, at der er blevet begået hærværk seks eller syv gange i den periode, siger han. Foto: Thomas Holl
- I må gerne bruge tingene, men pas på dem og ryd op efter jer selv, lyder opfordringen fra skoleleder efter hærværksepisode forleden.

ØDIS: De seneste år er der med jævne mellemrum blevet begået hærværk på området bag Ødis Skole. Forleden skete det igen.

Her gik det ud over en dør i bålhytten, og der blev også smidt med flasker ved både bålhytten og svævebanen, der ligger tæt ved.

- Der var en del glasskår, som venlige sjæle heldigvis sørgede for at samle sammen, siger Thomas Kjær, der er skoleleder på Ødis Skole.

Annonce

- Pas på tingene

Han ærgrer sig naturligvis over hændelsen.

- Det er træls, når det sker. Træls, at skolens børn og andre, der bruger skolens område, igen skal opleve hærværk. Man må meget gerne bruge området, men jeg opfordrer til, at man passer på tingene og rydder op efter sig selv, siger Thomas Kjær, der har været leder på skolen i godt fem et halvt år.

- Jeg tror, at der er blevet begået hærværk seks eller syv gange siden. På et tidspunkt blev der taget nogle kasserede printere og noget gammelt legetøj fra affaldscontainerne, og det lå smadret ned ad en trappe. Vi har også oplevet, at der er blevet fjernet plastikting fra containeren, som man har forsøgt at brænde af i bålhytten. Ved en anden lejlighed fandt vi desuden smadret glas ved vores billedkunstlokale, siger skolelederen.


Man må meget gerne bruge området, men jeg opfordrer til, at man passer på tingene og rydder op efter sig selv

Thomas Kjær, skoleleder, Ødis Skole


Annonce

Fjerner bænkesæt

Til de mere fredelige hændelser hører, at skolens bænkesæt bliver fjernet fra deres oprindelige pladser.

Hærværket forleden resulterede i en del glasskår. Privatfoto

- Man må gerne flytte dem, hvis man for eksempel ønsker at nyde aftensolen, men vi appellerer bare til, at man stiller dem på plads igen. Ellers skal vi bruge flere mand til det. Vi stiller også gerne lidt brænde frem, hvis man gerne vil hygge sig i bålhytten.

Annonce

Skolen skal betale

I forbindelse med den seneste episode blev der som nævnt fundet glasskår. Desuden var hængslerne til en trædør i bålhytten blevet brækket i stykker.

- Vores tekniske serviceleder har ordnet det igen, men ville da gerne være det foruden. Han har i forvejen rigeligt at gøre med de almindelige driftsopgaver, siger Thomas Kjær og tilføjer:

- Det koster skolen en del penge, når der sker hærværk. De penge er vi nødt til at finde i vores budget, for vi har ingen forsikring. Konsekvensen kan blive, at der så ikke bliver råd til helt så mange ture ud af huset, eller at vi måske ikke kan købe et par nye computere.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce