Annonce
Ugeavisen Vamdrup

13 anholdt i stor aktion: Hemmelig fabrik i landejendom producerede ulovlige cigaretter i millionvis

13 mænd er blevet anholdt efter stor anholdelses- og ransagningsaktion tirsdag aften. Foto: Local Eyes

Vamdrup: 13 personer blev anholdt på en illegal cigaretfabrik i Vamdrup tirsdag, da Særlig Efterforskning Vest slog til mod en landejendom.

I en pressemeddelelse skriver Østjyllands Politi, der står for den særlige afdeling, at aktionen blev gennemført tirsdag aften.

Ved aktionen blev de 13 mænd, der alle er udlændinge fra henholdsvis Polen og Ukraine og i alderen 32 til 70 år, anholdt.

Annonce

Beslaglagde 11 mio.

De 13 anholdte er sigtet for groft smugleri ved at smugle råtobak ind i Danmark med det formål at producere millionvis af ulovlige cigaretter.

- Ved aktionen blev der beslaglagt ca. 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger i pressemeddelelsen.

Annonce

Lang efterforskning

Tirsdagens anholdelser blev foretaget efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest, i et stort koordineret samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder, har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

Alle 13 mænd bliver onsdag klokken 12.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning. Af den årsag vil politiet ikke oplyse yderligere for nuværende. Bliver dørene lukket, afskæres offentligheden fra indsigt i sagen.

Aktionen var en større koordineret indsats fra flere myndigheder. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce