Annonce
Ugeavisen Vamdrup

79-årig billedmaler udstiller i Vamdrup: Jeg elsker at være kreativ

79-årige Liselotte Asbogaard har altid holdt af at være kreativ, og efter hun for en del år siden gik på pension, har hun fået endnu mere tid til at kaste sig over blandt andet at male billeder, som hun i øjeblikket udstiller i Vamdrup. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Har man kigget forbi butiksvinduerne på hjørnet af tøjbutikken Susanna B, vil man kunne spotte en hel stribe af malerier. Det er den 79-årige billedmaler, Liselotte Asbogaard, der står bag. Hun elsker at være kreativ og har tegnet og malet, siden hun var helt lille.
Annonce

Vamdrup/Lunderskov: Går man forbi vinduerne hos tøjbutikken Susanna B på Torvet i Vamdrup i løbet af de kommende uger, vil man spotte mere end bare tøj. Billedmaler Liselotte Asbogaard har nemlig fået lov til at udstille en række af sine forskellige malerier på hjørnet af forretningen, som hun spottede på en af sine mange ture, hun ynder at tage sammen med sin søster.

- Hver onsdag har vi søskendedag, min lillesøster og mig, og vi tager blandt andet på ture rundt om i landet, og så synes vi lige, at vi ville forbi den nye tøjbutik i Vamdrup. Vi faldt i snak med Susanna, og så fik jeg samlet mod til at spørge hende, om jeg måtte udstille et par billeder ved hende. Det sagde hun heldigvis ja til, siger Liselotte Asbogaard.

Liselotte bor til dagligt sammen med sin mand igennem mere end 60 år i et hus i Lunderskov, og hun har altid været fascineret af at være kreativ og særligt af at male billeder.

- Jeg tror, at det stammer helt tilbage fra, da jeg var barn. Hvis man ikke lige vidste, hvad man skulle lave af sjov med sine børn, så kunne man altid stikke dem en farveblyant i hånden, og det har hængt ved hos mig lige siden, forklarer hun smilende.

Annonce

Mange former for billeder

Siden Liselotte gik på pension fra sit job som pædagog for 17 år siden, er det grebet om sig med både malerier og andre former for billeder.

- Da jeg stoppede med at arbejde, fik jeg lige pludselig mere tid, og jeg har det bedst, når jeg er fordybet i et eller andet. Det kan faktisk godt være sådan, at min mand næsten ikke kan få kontakt med mig, når jeg sidder og er koncentreret om at male, siger Liselotte Asbogaard.

Liselotte Asbogaard udstiller flere forskellige malerier på hjørnet af tøjbutikken Susanna B. Man kan henvende sig i butikken, hvis man ønsker at købe et af billederne. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Hun forklarer samtidig, at hun kan finde inspiration mange forskellige steder og desuden gør meget ud af at finde materialer, som har været brugt tidligere, til sine malerier.

- Jeg har ikke som sådan en stil. Jeg kan blive inspireret af alt muligt forskelligt, og jeg bruger også både maling, snor, perler og mange andre ting i mine billeder. Det er noget, som jeg finder rundt om i genbrugsbutikker eller på markeder. Der er mange ting, som sagtens kan bruges igen, siger Liselotte Asbogaard.


Da jeg stoppede med at arbejde, fik jeg lige pludselig mere tid, og jeg har det bedst, når jeg er fordybet i et eller andet. Det kan faktisk godt være sådan, at min mand næsten ikke kan få kontakt med mig, når jeg sidder og er koncentreret om at male.

Liselotte Asbogaard


Foruden malerierne i Vamdrup har hun også udstillet billeder i Aktivitetshuset i Lunderskov. Her har de fået lov til at hænge i længere tid end egentlig planlagt på grund af coronakrisen.

- Der er ingen, der må komme ind og bruge huset, og det, synes jeg, var lidt ærgerligt, fordi så er der ikke så mange, der får set mine billeder, men de har heldigvis været så søde at forlænge perioden, siger hun og forklarer videre, at hun indtil videre har solgt 8-10 billeder:

- Jeg vil selvfølgelig gerne sælge endnu flere, men målet for mig er i ligeså høj grad at skabe noget, som kan sprede lidt glæde og pynte lidt på væggene rundt omkring, siger Liselotte Asbogaard.

Liselotte Asbogaard nyder foruden at male også at bruge tid i sin have og i sit lille hønsehus, hvor hun har mange forskellige figurer af høns. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Liselotte har ikke som sådan en stil i sine billeder, men hun er meget inspireret af sine omgivelser og sin omgangskreds. På dette billede er det en del af hendes familie, der har været inspirationskilde. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce