Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Aktiviteter i sommerferien: Tag med på byvandring

I de kommende uger kan man tage med på vandring rundt i Vamdrup by, hvor der blandt andet vil være et særligt fokus på at fortælle om jernbanens historie og betydning for byen igennem tiden. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen
I takt med at sommerferien nærmer sig, og mange i forlængelse af coronakrisen vælger at blive hjemme og i år holde ferien i Danmark, har Ugeavisen Vamdrup valgt løbende at bringe forskellige forslag til aktiviteter, man kan kaste sig over i lokalområdet.
Annonce

Vamdrup: Den 10. juli i år kan Danmark fejre 100-året for genforeningen med Sønderjylland. Dagen var på mange måder en skæbnedag for Vamdrup, fordi grænsen blev flyttet mod syd. Byen mistede dermed sin vigtige betydning som grænsestationsby.

Mange huse i byen fortæller fortsat den spændende historie om Vamdrup som grænsestationsby. To åbne byvandringer i juni fortæller om huse, personer og begivenheder i Vamdrups historie. Der vil i byvandringerne være særligt fokus på fortællingen om jernbanen og dens betydning for byen, men også senere fortællinger bliver en del af turen.

Det er den lokale guide, Poul Erik Jespersen, der står for de to byvandringer, som finder sted henholdsvis den 17. og den 24. juni klokken 19.30.

- Vi er i en tid, hvor der er fokus på grænselandet og på det at kende vores egen historie som danskere. På byvandringen drejer det sig om vores egen historie i Vamdrup, fortæller Poul Erik Jespersen i en pressemeddelelse.

Byvandringen varer cirka halvanden time. Tilmelding forud er nødvendig. Nærmere info om dette og om selve vandringerne kan findes på hjemmesiden www.turistfoerer.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce