Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Black friday i en coronatid: Sådan gør byens butikker

Black friday bliver i år afviklet over tre dage i byens butikker for at gøre det lettere at overholde diverse corona-restriktioner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ligesom så mange andre arrangementer kommer også den årlige handels-begivenhed til at være påvirket af corona. Byens butikker har derfor valgt at ændre på, hvordan black friday afvikles i år.
Annonce

Vamdrup: Under normale omstændigheder vil Vamdrups butikker holde længe åbent, når den årlige tradition black friday finder sted. I år har forretningerne i stedet valgt at gribe det anderledes an på grund af situationen med corona og sprede de gode tilbud over flere dage fra den 26. til den 28. november.

- Vi har valgt i Handelsforeningen, at vi holder åbent torsdag, fredag og lørdag, og at vi beholder vores normale åbningstider i stedet for at holde længe åbent, som vi ellers ville gøre. Det er simpelthen for at sprede kunderne lidt ud, så vi bedre kan håndtere det hele i forhold til corona, siger Per Tonnesen, som er formand for Handelsforeningen i Vamdrup.

En del af butikkerne har desuden tradition for at invitere på aftensmad om aftenen på black friday, men det bliver der heller ikke noget af i år.

- Det, synes vi ikke, er muligt at gennemføre på en forsvarlig måde, så det har vi valgt at aflyse. Det er helt op til de enkelte butikker, hvad de vælger at have af gode tilbud i løbet af de tre dage, siger Per Tonnesen.

Annonce

Optimistisk for fremtiden

Det udvidede krav om brug af enten mundbind eller visir i detailhandlen, som trådte i kraft den 29. oktober, har givet anledning til lidt bekymrede miner rundt om i byens butikker, men ifølge handelsforeningsformanden er de indtil videre blevet gjort til skamme.

- Vi har faktisk haft fint gang i handlen, og folk har taget rigtig godt imod de nye krav. Jeg tror måske, at vi har en fordel i modsætning til eksempelvis storcentrene, fordi der i de mindre butikker er lidt kortere vej til frisk luft, siger Per Tonnesen og fortsætter:

- Det er dejligt at opleve, at der er opbakning til os. Det giver da grund for lidt optimisme, og vi kan naturligvis kun håbe på, at det varer ved i forbindelse med julehandlen, siger han.


Vi har valgt i Handelsforeningen, at vi holder åbent torsdag, fredag og lørdag, og at vi beholder vores normale åbningstider i stedet for at holde længe åbent, som vi ellers ville gøre. Det er simpelthen for at sprede kunderne lidt ud, så vi bedre kan håndtere det hele i forhold til corona.

Per Tonnesen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce