Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Boligbyggeri ved det gamle stadion sendes i udbud før sommerferien

Det er blandt andet denne gamle industribygning bag ved Vamdrup Kino, som skal rives ned og gøre plads til nye private boliger. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Det har længe været planen, at der skal bygges nye private boliger på grunden ved Kinovej og Parcelvej i centrum af Vamdrup, men dårlig økonomi i kommunen og coronakrisen har udskudt projektet. Kolding Kommune er dog i gang med at kigge på rammerne for udbudsmaterialet, som både skal rumme lejligheder og parkeringspladser, og som efter planen bliver sendt i udbud før sommerferien.
Annonce

Vamdrup: Det var oprindeligt planen, at byggeriet med private boliger på grunden ved det gamle stadion ved Kinovej og Parcelvej skulle have været sendt i udbud i løbet af foråret, men en skrantende økonomi i Kolding Kommune og den pludselige coronakrise har været medvirkende til, at projektet er blevet udskudt. Under et lukket punkt på et møde i økonomiudvalget i midten af maj tog man dog hul på at få rammerne for udbudsmaterialet på plads, og det betyder, at projektet begynder at tage form.

- Meningen var egentlig, at projektet skulle have været sendt i udbud allerede i januar, men af forskellige årsager blev det udskudt. Sagen går nu sin gang, og de seneste meldinger, jeg har hørt, er, at det gerne skulle ske inden sommerferien, siger Poul Erik Jensen (S), som er medlem af plan-, bolig- og miljøudvalget og økonomiudvalget i Kolding Kommune:

- Jeg kan ikke fortælle så meget om selve udbudsmaterialet endnu, fordi det var et lukket punkt på mødet, men jeg kan sige så meget, at det kommer til at afspejle at området eventuelt kan udvides, hvis en kommende udvikler ønsker det, fortæller Poul Erik Jensen.

Det er by- og udviklingsforvaltningen, der arbejder sammen med Strategisk Vækst om at få udbuddet på plads. Formaliteterne vedrørende nedlæggelse af de eksisterende p-pladser skal desuden også afklares, og så skal behovet for at genetablere p-pladser ved jernbanen også afdækkes.

Det er i byggefelterne her, hvor blandt andet de nye private boliger skal opføres, og hvor der kan blive mulighed for en udvidelse af byggefelterne. Grafik: Kolding Kommune
Annonce

Tæt på by og skov

En kommende tilbudsgiver kommer selv til at stå for nedrivningen af den hvide industribygning, som allerede ligger på grunden, og som kommunen købte tilbage i sommeren 2018, og det glæder den lokalvalgte politiker, at der kommer nyt byggeri til byen.

- Det kommer helt sikkert til at være attraktive boliger, for de bliver bygget tæt på byens butikker og tæt på rekreative områder ved Margrethelund, og man kommer til at have åen i baghaven. Jeg har store forventninger til det, og jeg glæder mig til at det når så vidt, at vi kan sende materialet i udbud, siger Poul Erik Jensen.

Kommunen har brugt i alt 2,3 millioner kroner på at opkøbe de to ejendomme. Det er Banedanmark, der indtil nu har ejet Kinovej 2, mens ejeren af Stadionvej 8, som også skal rives ned, selv tidligere har kontaktet Kolding Kommune, fordi han ønskede at sælge sin forfaldne ejendom, som stammer helt tilbage fra 1920.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce