Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Byggeri for 85 millioner i støbeskeen: Nu rykker AAB til Hejls og Ødis med næsten 50 almene boliger

Den her ejendom på Mejerivej i Ødis købte Kolding Kommune i 2015 for at skaffe boliger nok til flygtninge. Nu bliver den revet ned for at give plads til et nyt byggeri med 21 almene lejeboliger. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Handlerne om byggegrundene er snart på plads, og AAB/Bovia regner med at kunne tilbyde nye, moderne lejeboliger i slutningen af 2023. Det er over 10 år siden, der er bygget alment i Koldings landsbyer sidst.

Ødis: For første gang i over 10 år er boligselskabet AAB/Bovia på vej med almennyttigt byggeri i to landsbyer i Kolding Kommune.

Det er Ødis og Hejls, der kan se frem til at få en helt ny type af lejeboliger, som forhåbentlig kan trække nye borgere til og understøtte livet i de små lokalsamfund.

De to boligprojekter, der er på vej, koster til sammen omkring 85 millioner kroner at bygge.

Annonce

Byggechef hos AAB/Bovia Niels Klausen fortæller, at der skal bygges 21 boliger i Ødis i form af tæt-lavt byggeri i små klynger af rækkehuse.

Boligerne kommer til at ligge på et 12.000 kvadratmeter stort areal på Mejerivej og Steppingvej, som dels bliver opkøbt af private og dels af kommunen. AAB køber herunder den gamle kro på Mejerivej 4 og den ejendom på Mejerivej 2, som Kolding Kommune i 2015 erhvervede for at skaffe boliger nok til flygtninge. Handlerne er tæt ved at falde på plads.

Tomgang

I Hejls er det på Kirkemarken, AAB har opkøbt en stor grund af Kolding Kommune.

Her skal der bygges 20-24 boliger i stil med dem, som er undervejs i Ødis. Det nærmere udseende kendes først, når begge boligprojekter har været igennem en arkitektkonkurrence, oplyser Niels Klausen, der forventer, at boligerne bliver klar til indflytning i slutningen af 2023.

Direktør hos AAB/Bovia, Per Nielsen, siger, at der er en vis risiko for "tomgang", når der bygges så mange nye boliger i små samfund på én gang. Altså at nogle af boligerne kan komme til at stå tomme i en rum tid, før de udlejes.

- Men så må vi tage den risiko. Vi kan jo ikke allesammen bygge inde i Kolding, og vi vil gerne være med til at understøtte de mindre lokalsamfund, så de kan fastholde daginstitutioner og skoler med videre. Og så tror vi selvfølgelig også på, at Hejls og Ødis er områder, som vil udvikle sig med nye arbejdspladser, og så skal vi også kunne tilbyde almene boliger der, siger Per Nielsen.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce