Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Daniel har spillet teater, siden han var seks år gammel: Snart er det slut

Teatertruppen Vamdrup 83 har i øjeblikket 70 børn og unge tilknyttet, som deltager i op til fire forestillinger i løbet af en sæson. Truppen er altid på udgik efter nye frivillige, som kunne have lyst til at være en del af foreningsarbejdet. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
24-årige Daniel Petersen har været en del af Teatertruppen Vamdrup 83, siden han var seks år gammel. Her blev han grebet af stemningen ved at lave teater og meldte sig siden ind i bestyrelsen, men snart er det slut. Ved næste generalforsamling træder han tilbage og vil bruge mere tid på sit arbejde og ikke mindst familien.
Annonce

Vamdrup: Det er vinter i 2002. Stedet er Nøddebo Præstegård, eller egentlig er det en scene i Vamdrup, men for en dengang seks-årig Daniel Petersen er det bestemt virkelighed. Han er iklædt komplet nissekostume fra top til tå og er klar til af sine lungers fulde kraft at synge julen ind. Det var hans første forestilling hos Teatertruppen Vamdrup 83, og han blev grebet af stemningen i et teater med det samme.

- Jeg havde en god kammerat i skolen, som var en del af teatret, og han sagde, at det var sjovt, så jeg tænkte, at det skulle jeg også prøve. Han stoppede et par år efter, men jeg blev altså hængende, forklarer Daniel Petersen grinende:

- Der er bare en helt særlig atmosfære, når man laver teater, fordi truppen går på tværs af køn, alder, erhverv og så videre, så man lærer pludselig folk at kende, som man normalt ikke var stødt på i sin dagligdag. Det er svært at beskrive, hvis man ikke har været en del af det, men det fangede mig bare med det samme, siger Daniel Petersen.

Om Daniel Petersen

Daniel Petersen er 24 år. Han er vokset op i Vamdrup, men bor i øjeblikket i Middelfart sammen med sin forlovede.

Han arbejder til daglig som teamleder hos HTH i Kolding.

Han har været en del af bestyrelsen i Teatertruppen Vamdrup 83 i de seneste syv år og har de seneste to år været formand.

Annonce

Skift i interesser

Daniel Petersen er i dag 24 år, og har været en del at Teatertruppen i Vamdrup i størstedelen af sit liv. I begyndelsen var det særligt at stå på scenen, han fandt interessant, men efterhånden som han blev ældre, skiftede hans fokus til den mere tekniske del af en forestilling og særligt også bestyrelsesarbejdet.

- Da jeg blev 16-17 år gik jeg egentlig bare og ventede på, at jeg blev myndig, så jeg kunne melde mig ind i bestyrelsen. Jeg havde bare rigtig mange idéer til, hvad vi kunne gøre med foreningen, såsom investering i nyt lyd- og lysudstyr og nummererede siddepladser, og jeg kunne på den måde bare godt tænke mig at være en del af at gøre forestillinger og vores arbejde endnu bedre, siger Daniel Petersen.

Han har været en del af bestyrelsen i foreningen igennem de seneste syv år, hvoraf de sidste to har været som formand, men snart er det slut. Daniel Petersen har nemlig besluttet at trække sig fra bestyrelsen for at bruge mere tid sammen med familien.

- Jeg har fået nyt arbejde som teamleder hos HTH, og det kræver bare lidt ekstra tid, samtidig er jeg bosat i Middelfart, så logistisk tog det også bare meget tid frem og tilbage til Vamdrup, og vigtigst af alt så har jeg også en forlovet, der godt kunne tænke sig, at jeg var lidt mere hjemme. Så det er på mange måder det rette tidspunkt at træde tilbage nu, forklarer Daniel Petersen.

Annonce

Glidende overgang

Det var egentlig planen, at Daniel Petersen skulle være trådt ud af bestyrelsen på en generalforsamling i foreningen i midten af april, men på grund af situationen med corona, er den udskudt på indtil videre ubestemt tid. Det gør ham dog ikke umiddelbart noget.

- Ligesom alle andre foreninger har vi også lukket ned for alle vores aktiviteter, så der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg har nu alligevel lovet de andre i bestyrelsen, at det ville blive en glidende overgang, så jeg også hjælper med at få alt op og køre igen, når vi er på den anden side af corona, siger Daniel Petersen:

- Jeg er trods alt ikke klar til at give helt slip på foreningen endnu, siger Daniel Petersen grinende.

Når Teatertruppen har forestillinger, foregår det på Vamdrup Skole, hvor man fredag eftermiddag og weekenden over har fået lov til at låne lokalerne engang imellem. "Det er som en myretue, når vi går i gang med at sætte scene op en fredag aften", siger Daniel Petersen. I øjeblikket er det hele dog sat på standby. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce