Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Danmarks smukkeste stationsby er fundet: Lunderskov fik en femteplads

Lunderskov kom ind på en femteplads i konkurrencen om at blive Danmarks smukkeste stationsby, som i år blev kåret af interesseorganisationen Historiske Huse. Pressefoto: Historiske Huse
Annonce

Lunderskov: Det blev til en femteplads for Lunderskov i kampen om at blive Danmarks smukkeste stationsby. Det er Historiske Huse, der står bag konkurrencen, som blev lanceret i slutningen af oktober, og frem til den 13. november har byens borgere kunnet stemme via interesseorganisationens hjemmeside.

- Godt 6.000 danskere har stemt på deres favorit blandt de 10 nominerede stationsbyer. Alle ti stationsbyer har gjort sig fortjent til hæder, og det har været fantastisk at se, at der heldigvis stadig er både ejere og kommuner, der passer på bygninger og kulturmiljøer, siger Birthe Iuel, som er direktør for Historiske Huse, i en pressemeddelelse.

Vinderen af Danmarks smukkeste stationsby blev Haslev i Faxe Kommune, som løb med 23 procent af stemmerne. Andenpladsen gik til Bramming, tredjepladsen til Odder og fjerdepladsen til Skørping.

Der er cirka 500 stationsbyer i Danmark, hvoraf ti af dem var nomineret i konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce