Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Danpal i Vamdrup opruster og får kapitalfond med ombord

Virksomheden Danpal med hovedsæde i Vamdrup producerer og recycler træpaller. Den Sociale Kapitalfond Invest og erhvervsmanden Ole Juul Jørgensen er netop blevet nye majoritetsejere af virksomheden. Pressefoto: Danpal
Som led i et generationsskifte bliver Den Sociale Kapitalfond Invest og erhvervsmand Ole Juul Jørgensen nye majoritetsejere af Danpal. Virksomheden har hovedsæde i Vamdrup og producerer træpaller, og den har desuden som fokus at hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet.
Annonce

Vamdrup: Den Sociale Kapitalfond Invest, som blandt andet TryghedsGruppen og Novo Nordisk Fonden står bag, har i samarbejde med erhvervsmanden Ole Juul Jørgensen købt majoriteten af aktierne i virksomheden Danpal A/S, som er en dansk producent og recycler af træpaller med hovedsæde på Pantonevej 18 i Vamdrup.

Investeringen sker som led i et generationsskifte, hvor Per Skov Jensen, direktør og medejer af virksomheden siden 2005, drosler ned. Per Skov Jensen kommer fortsat til at eje en del af virksomheden og bliver i bestyrelsen.

Ny administrerende direktør bliver Christian Lisberg, der har været i virksomheden i mere end 25 år efter en start som truckfører, men som også i dag er medejer af virksomheden. Udover Christian Lisberg og Per Skov Jensen fortsætter Danpals salgsdirektør Lars Jensen og regnskabschef Jeanette Borch i ejerkredsen sammen med Den Sociale Kapitalfond Invest og Ole Juul Jørgensen som ny bestyrelsesformand.

Med salget ønsker Per Skov Jensen at gennemføre et generationsskifte, der kan fremtidssikre Danpal som en af Danmarks førende leverandører af træpaller.


Som direktør gennem mange år er det vigtigt for mig, at Danpal sikrer og styrker sin konkurrenceevne i både Danmark og Tyskland, men også på nye kommende markeder. Det, er jeg sikker på, kommer til at ske med Den Sociale Kapitalfond Invest og Ole Juul Jørgensen ombord.

Per Skov Jensen


- Som direktør gennem mange år er det vigtigt for mig, at Danpal sikrer og styrker sin konkurrenceevne i både Danmark og Tyskland, men også på nye kommende markeder. Det, er jeg sikker på, kommer til at ske med Den Sociale Kapitalfond Invest og Ole Juul Jørgensen ombord, som er et stærkt partnerskab, der tilfører solid erfaring indenfor virksomhedsudvikling, siger Per Skov Jensen.

Annonce

Fokus på det sociale

Danpal har i mange år haft stort fokus på både miljøindsatser og socialt ansvar. Virksomheden er førende inden for genbrug af træpaller, hvilket sparer store mængder CO2. Danpal har også en stærk tradition for blandt andet at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, og det er derfor også fortsat et fokus for den nye administrerende direktør.

- Social og miljømæssig ansvarlighed betyder meget for os i ledelsen, og det er noget, vi anser for et voksende konkurrenceparameter. Med Den Sociale Kapitalfond Invest har vi fået en investor, der står for de samme værdier og samme måde at drive virksomhed på. Det kan hjælpe os til at blive endnu bedre, siger Christian Lisberg.

Om Danpal A/S

Danpal A/S er en landsdækkende virksomhed med afdelinger i Karlslunde, Fakse og Vamdrup. Virksomheden producerer, genbruger og sælger et bredt sortiment af paller, blandt andet returpaller, engangspaller og pallerammer.

Danpals største marked er Danmark, men har også salg til Tyskland. Kunderne tæller blandt andet virksomheder som Haldor Topsøe, Novo Nordisk, Novozymes, Fleggaard, Abena, med flere.

Danpal har en bruttofortjeneste på omkring 30 millioner kroner årligt og har cirka 30 ansatte. Heraf er 15-20 procent kommet ind i virksomheden fra kanten af arbejdsmarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce