Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Dennisalias fra Vamdrup skræmmer livet af Tivolis halloween-gæster

Dennisalias bor i dag på Frederiksberg i København sammen med sin mand. Han er fra Vamdrup og hed oprindeligt Dennis, men en tur forbi en numerolog betød et navneskifte til Dennisalias. Når han ikke spiller skuespil underviser han unge i drama og sang på Nørrebro. Privatfoto
26-årige Dennisalias Crystallando er vokset op i Vamdrup, og han har, siden han var helt lille elsket at spille teater. I hele oktober er han en del af holdet, der skal skræmme de besøgende i Tivolis hjemsøgte hus, og han drømmer om en dag at kunne leve af at være skuespiller.
Annonce

Vamdrup: Du kommer ind i et dunkelt rum, hvor en briks og hylder med antibiotika leder tankerne hen på et hospital. Du kigger dig forsigtigt omkring og træder varsomt længere frem i rummet, mens du spejder efter den mindste bevægelse, for du ved, at der kan ske hvad som helst.

Og pludselig er han der. Iklædt kittel og maske springer han frem med hovedet let på skrå og med stirrende øjne.

Det bliver i hovedtræk hverdagen den næste måneds tid for 26-årige Dennisalias Crystallando fra Vamdrup. Han skal i år for fjerde gang være en del af Tivolis hold af skuespillere, som i løbet af hele oktober står for at skræmme livet af gæsterne, der vover sig ind i det hjemsøgte hus i forlystelsesparken, hvor Halloween-temaet i år bærer præg af coronapandemien.

- Det er virkelig sjovt at være en del af. Jeg har haft forskellige roller hver sæson, og i år spiller jeg så en læge på et hospital, og jeg har selv skabt en forhistorie for ham. Så han kommer til at være psykotisk, og han har hjerteproblemer og dårligt knæ, så han kommer også til at halte lidt, forklarer Dennisalias Crystallando.

Annonce

Fra Kolding til København

Dennisalias er vokset op i Vamdrup, hvor han boede, indtil han var 18 år, og det var også i Vamdrup, at han for alvor fik smag for skuespillet.

- Jeg startede til teater, da jeg var syv år gammel, og da jeg så blev teenager, blev jeg en del af flere forestillinger på Dronning Dorothea-teatret i Kolding, og det var bare virkelig sjovt. Jeg spillede blandt andet Jim Hawkins på amfiscenen, siger Dennisalias Crystallando.


Jeg har haft forskellige roller hver sæson, og i år spiller jeg så en læge på et hospital, og jeg har selv skabt en forhistorie for ham.

Dennisalias Crystallando


Fra Kolding gik turen videre til København, som på mange måder blev en øjenåbner for ham. Foruden at have uddannet sig på Central Musical Theatre School og begynde at gå til diverse castings, så blev mødet med undervisningen samtidig en øjenåbner for den unge skuespiller.

- Jeg kom meget mere i kontakt med mig selv og fandt ud af, at man skal lære, hvem man selv er, og man skal lære at hvile i sig selv, før man virkelig kan blive en dygtig skuespiller, og så fik jeg også pludselig modet til at springe ud som homoseksuel. Jeg har vist længe, at det var sådan, jeg havde det, men der skulle lige det sidste skub til, og det kom i København, forklarer Dennisalias.

Han er i dag gift og bor på Frederiksberg, og hans mand er i år en del af Tivolis nye koncept kirkegården, som også er at finde i forlystelsesparken i forbindelse med halloween-temaet i oktober.

- Det er meget hyggeligt, at vi begge to skal være i Tivoli hele måneden og kan møde sammen på arbejde. Det er god kvalitetstid, siger Dennisalias smilende.

Annonce

Sjovt at skræmme

I det hjemsøgte hus i Tivoli bruger Dennisalias dels de ting, han har lært under sin uddannelse, og så er han også i løbet af de forgangne år, hvor han har været en del af skræmme-holdet, stille og roligt blevet bedre og bedre til at forskrække de besøgende.

- Det handler meget om timing, og man bliver gradvist bedre og bedre til at finde ud af, hvad der virker bedst, og så er det bare super sjovt at se folk blive bange. Man har virkelig en fest med det hele måneden, siger Dennisalias Crystallando.

Han husker særligt en enkelt episode, hvor en hel gruppe af piger bogstaveligt talt gik i gulvet.

- De kom gående sådan en flok på fem-seks stykker, og de havde bare slet ikke set mig, og jeg gør dem så bange, at de bare alle sammen vælter, lidt ligesom dominobrikker. Tasker og paraplyer og det hele op i luften. Det var simpelthen så sjovt, at jeg faktisk også kom til at grine, siger Dennisalias og griner igen ved tanken om episoden.

Når Dennisalias ikke skræmmer livet af Tivolis gæster, går han til diverse castings og underviser unge i drama og sang på Nørrebro, men drømmen for ham er at komme til at leve af at være skuespiller.

- Det største kunne være at være en del af en produktion på Det Ny Teater. Det kunne virkelig være fantastisk, hvis det skete en dag, siger han.

Før Dennisalias blev en del af skræmme-holdet i Tivoli, var han ofte selv bange for at se gyserfilm, men arbejdet i det hjemsøgte hus har fået ham til at konfrontere sin frygt, og han bliver i dag ikke bange på samme måde som tidligere. Det tager ham cirka 20 minutter at få den uhyggelige make-up på, inden han er klar til at skræmme i Tivoli. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Jobcentret flytter

Annonce