Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Der er forskel på hunde: Hos DCH Vamdrup kan alle racer trænes

Jonas Laursen har nydt at bruge en del af sin sommerferie på at træne med familiens hund, Camaro, som blev en del af familien for cirka tre måneder siden. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I den forgangne uge havde DCH Vamdrup inviteret byens børn og unge til Summer Bootcamp. Her kunne man blandt andet lære at lave sjovt tricks og blive klogere på, hvorfor hunden reagerer og opfører sig, som den gør.
Annonce

Vamdrup: Ved DCH Vamdrups lille klubhus er der ivrig aktivitet, og grin og snak blandet med enkelte bjæf kan høres på tværs af græsplænen, hvor det gamle stadion tidligere havde til huse. I dagens anledning er der opstillet diverse forhindringer, pinde til slalom og et væld af kegler, som en gruppe af unge sammen med deres hunde har brugt de seneste dage på at lære at lave diverse tricks og øvelser på.

En af dem, der har valgt at bruge en del af sin sommerferie hos DCH (Danmarks Civile Hundeførerforening, red.), er 15-årige Jonas Laursen. Han er troppet op ved klubhuset sammen med familiens hund Camaro, opkaldt efter den amerikanske biltype fra Chevrolet.

- Vi fik den for tre måneder siden midt i coronakrisen, og så opdagede jeg tilfældigvis på Facebook, at det var muligt i den her uge at komme til træning med ham. Jeg tænkte, at det kunne være meget sjovt at prøve og se, hvad man kan lære den, siger Jonas Laursen, mens Camaro trækker let i den orange snor for at komme tættere på nogle af de andre hunde, som render rundt på pladsen.

Annonce

Forskel på hunde

På græsplænen sammen med de fremmødte børn, unge og hunde er også Benedikte Jørgensen at finde. Hun er til daglig en del af DCH Vamdrup, hvor hun er instruktør på holdet for unghunde, og så har hun sammen med formanden for klubben, Tina Strunge-Jensen, undervist i både forskellige øvelser, men også i hundes adfærd.

- Vi gør faktisk meget ud af også at undervise i teori om hunde. En ting er, at man kan lære sin hund at sætte sig eller gå slalom, men noget andet er at have en forståelse for den race af hund, man har, for det vil også give en forklaring på nogle af de reaktionsmønstre, man oplever fra sin hund, siger Benedikte Jørgensen og fortsætter:

- Der er eksempelvis en årsag til, at en hund den gør, og der er for eksempel også nogle ting, der er gode at foretage sig med hund af en race, som er avlet til at gå på jagt. Det er alt sammen ting, som man kan træne sin hund i, og det er noget af det, vi har forsøgt at forklare for de børn og unge, der har været på bootcamp hos os i den her uge, siger Benedikte Jørgensen.

Foruden undervisningen har deltagerne på Summer Bootcampen også hygget sig med både fælles frokost og grill-arrangement. Den ene af dagene blev også rundet af med, at alle fik lov til at dreje på lykkehjulet, som Benedikte Jørgensen her holder. Det udløste en sjov lille opgave, som skulle løses og naturligvis en efterfølgende præmie. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Mens Benedikte Jørgensen har fortalt er Jonas Laursen kommet ud i større legende tovtrækning med Camaro, og det ender med, at de to tumler rundt sammen på græsset. Jonas giver Camaro en stor krammer, og hunden falder pludselig helt til ro.

- Det er faktisk enormt fint for en hund at kunne. Det kan være noget af det, der er meget svært for en familie, hvis en hund først er kørt helt op i gear under en leg, men ikke kan finde ud af falde til ro igen, siger Benedikte Jørgensen, og Jonas nikker bekræftende:

- Jeg tror faktisk, at det var noget af det, vi fik lært den ret hurtigt. Ovenpå i vores hus har vi soveværelser, og der er og skal ligesom være roligt oppe. Den kan også mærke, at deroppe leger vi ikke, så der slapper den automatisk af, når vi er oppe, siger Jonas Laursen, mens Benedikte Jørgensen forklarer, at det faktisk kan være smart på den måde at dele huset op i forskellige afdelinger.

Annonce

Dygtige til eftersøgning

DCH Vamdrup har i øjeblikket cirka 45 medlemmer og tilbyder træning til både hvalpe og unghunde, og som noget helt særligt har klubben også to eftersøgningshunde tilknyttet.

- Der er ikke så mange, der ved det, men man kan faktisk ringe til eftersøgningstjenesten, hvis man eksempelvis mister sit høreapparat eller sin mobiltelefon. Det er gratis, man skal blot betale for kørepenge, og ret ofte er hundene faktisk i stand til at finde det, man har tabt, siger Tina Strunge-Jensen, som er formand for DCH Vamdrup.


Vi fik den for tre måneder siden midt i coronakrisen, og så opdagede jeg tilfældigvis på Facebook, at det var muligt i den her uge at komme til træning med ham. Jeg tænkte, at det kunne være meget sjovt at prøve og se, hvad man kan lære den.

Jonas Laursen


Klubben starter nye hold fire gange om året, de næste allerede fra uge 32, og det er meget muligt, at Jonas Laursen vil være at finde på tilmeldingslisten på et tidspunkt.

- Jeg synes, det er ret sjovt, og jeg har allerede på de få dage, jeg har trænet med Camaro her på bootcampen, kunnet mærke en forskel på ham, så jeg overvejer helt sikkert at begynde at deltage fast til undervisning på den anden side af sommerferien, siger Jonas Laursen.

Man kan se de kommende hold hos DCH Vamdrup på klubbens hjemmeside www.dchvamdrup.klub-modul.dk, og eftersøgningstjenesten kan kontaktes på telefon 71 10 40 69.

Det var mange forskellige hunderacer til stede på bootcampen, men heldigvis kunne de mange hunde sagtens enes og havde det også sjovt med at lege med hinanden. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Camaro har blandt andet lært at gå slalom og at placere sine poter oven på en spand. Træningen har blandt andet foregået ved hjælp af små godbidder. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce