Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Driftig købmand fylder 60 år

Tilbage i 1963 grundlagde købmanden Andreas Schou virksomheden Schou Iisenkram. I 1991 blevfamilievirksomheden overdraget til sønnen Jørgen Schou (billedet), som stadig er hovedaktionær. Søndag fylder han 60 år. Foto: Søren Gylling
Annonce

Vamdrup: Søndag 10. maj fylder Jørgen Schou 60 år.

Jørgen Schou er tredje generation af Schou-familien fra Vamdrup. Familien, der siden 1912 har drevet virksomhed i Vamdrup og Kolding. I 1991 blev firmaet Schou Isenkram A/S omdannet til Schou Company A/S, og hen over årene voksede firmaet fra at være et mindre foretagende til i dag at være global engros-virksomhed med flere end 300 medarbejdere, en årlig omsætning på over to milliarder kroner og datterselskaber og kontorer i en lang række lande.

Undervejs i 2007 solgte han aktiemajoriteten til kapitalfonden ASKO. Han forblev dog medejer og bestyrelsesmedlem, og i 2017 købte han virksomheden fuldt tilbage med Lars Larsen som medejer.

Ud over Schou Company A/S og Vision Properties A/S, er Jørgen Schou aktiv i en lang række egne selskaber med aktiviteter som værdipapirer, professionel hestesport, handel med last- og personbiler, golfbanedrift, skov- og landbrugsdrift og meget andet.

Fritiden går for Jørgen Schou blandt andet med hestesport, golf og jagt. Familiens hjem, domænegården Tågerup med 320 hektar, syd for Kolding har gennem mere end 10 år dannet rammen for Danmarksmesterskaberne i Ridebanespringning under Dansk Ride Forbund. Golf spilles over hele verden, men mest på hjemmebanen Royal Oak i Jels, som Jørgen Schou ejer sammen med Lars Larsen Group A/S og Bjert Ejendomme A/S.

Jørgen Schou er gift med Birgitte Schou. De har sammen de tre sønner Jacob, Andreas og Christian og syv børnebørn. De tre sønner er alle involveret i flere af familiens virksomheder. Jacob Schou er adm. direktør i Schou Textile A/S og Andreas og Christian Schou driver egne heste-og bilrelaterede virksomheder i Absolute Gruppen. -gan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce