Annonce
Ugeavisen Vamdrup

En anderledes optakt til december: Sådan påvirkes årets juletræstænding og try out-weekend af corona

Årets juletræ er kommet på plads på Torvet, og det bliver tændt i forbindelse med black friday den 27. november klokken 17.00. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den årlige juletræstænding bliver i et begrænset omfang på grund af corona-restriktioner, og så har folkene bag den såkaldte try out-weekend valgt at udskyde på ubestemt tid.
Annonce

Vamdrup: Den normalt stort anlagte juletræstænding på Torvet, hvor Vamdrups børn først er med til at vække julemanden, og bagefter går fakkeloptog mod den centrale rundkørsel i byen, bliver i skyggen af corona i væsentlig mindre omfang i år.

Juletræet på Torvet tændes således i forbindelse med black friday fredag den 27. klokken 17.00, og altså ikke som ellers tidligere annonceret om søndagen samme weekend.

- Vi er i handelsforeningen nået frem til, at det giver bedre mening at gøre det om fredagen, hvor butikkerne har åbent, og hvor der derfor også generelt er mere liv i byen, forklarer Per Tonnesen, som er formand for Vamdrup Handelsforening.

Der bliver dog hverken holdt taler eller delt slikposer ud, som det ellers normalt er tradition, når juletræet tændes i Vamdrup.

- Vi har allieret os med en lokal elektriker, som kommer til at stå for at tænde for lysene, men vi kan ikke begynde at arrangere taler, julemand, hestevogn og lignende, fordi det simpelthen vil gøre det for vanskeligt for os at holde styr på, hvor mange mennesker der dukker op. Det er bare drøn-ærgerligt, men det er sådan, det er lige nu, siger Per Tonnesen.

Handelsforeningen pønsede på, om det var muligt at live-sende juletræstændingen på de sociale medier, men foreningen vurderede, at det trods alt ikke ville kunne betale sig.

- Vi var nødt til at tænke på, hvor mange der ville sidde og følge med hjemmefra en fredag eftermiddag, kontra hvad det vil koste at gøre, siger Per Tonnesen.

Han forklarer, at man er velkommen til at kigge ned forbi Torvet, når træet tændes, så længe man sørger for at holde afstand til andre fremmødte.

- Og så har butikkerne jo åbent til klokken 18.00, så man kan da håbe, at folk har lyst til at kigge ind forbi bagefter, siger Per Tonnesen grinende.

Annonce

Udskudt til det nye år

Også den annoncerede try out-weekend i Arena Syd bliver påvirket af det forsamlingsforbud, som blev forlænget i den forgangne uge. Derfor har Brian G. Larsen, som er centerleder i Arena Syd, set sig nødsaget til at udskyde arrangementet på indtil videre ubestemt tid.

- Vi kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, når restriktionerne er, som de er i øjeblikket. Det er ikke fordi, vi har givet op, men jeg tror ikke, vi kommer til at kunne arrangere noget før engang i det nye år, siger Brian G. Larsen.


Vi kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, når restriktionerne er, som de er i øjeblikket. Det er ikke fordi, vi har givet op, men jeg tror ikke, vi kommer til at kunne arrangere noget før engang i det nye år.

Brian G. Larsen


Der var ellers lagt op til, at både store og små i løbet af den kommende weekend kunne prøve kræfter med forskellige aktiviteter, som byens foreninger har at byde på, og som særligt har brug for opbakningen i en presset tid, forklarer centerlederen.

- Der bliver et større og større behov for støtte til byens foreningsliv, for de er også pressede på ressourcerne, og derfor er det selvfølgelig endnu mere ærgerligt, at vi må aflyse i denne omgang. Det kan bare ikke være anderledes, men alle er stadigvæk med på at afvikle weekenden, så snart corona tillader det, siger Brian G. Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce