Annonce
Ugeavisen Vamdrup

En rygskade blev Jespers vej ind i Sport og Fitness

Jesper Frænde bor til dagligt i Børkop sammen med sin kæreste og har to børn på 2 og 4 år, som han ynder at bruge sin tid sammen med, når han ikke er i træningscentret. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
For syv år siden fik 27-årige Jesper Frænde en skade i ryggen, som betød, at han var sengeliggende i længere tid. Den rette træning fik ham dog tilbage på ret køl igen, og det blev samtidig starten på hans egen karriere inden for træning.
Annonce

Vamdrup: En skade i ryggen og et sengeliggende ophold på seks måneder blev startskuddet på, at 27-årige Jesper Frænde valgte at gøre sin interesse for fitness og træning til sin levevej. Efter at have brugt adskillige kroner på fysioterapi gik han nemlig til en fysisk træner, som fik ham tilbage på fødderne.

- Jeg har egentlig altid interesseret mig for træning, og jeg tror, at det på en eller anden måde var overtræning, der var skyld i, at jeg fik problemer med ryggen. Derfor er det også ekstra vigtigt for mig, at jeg nu kan være med til at hjælpe andre til at træne rigtigt, siger Jesper Frænde.

Siden det lange ophold i sengen for syv år tilbage har det taget fart for Jesper, og han har uddannet sig til personlig træner og har taget adskillige kurser, så han både kan tilbyde massage og hjælp til at håndtere eksempelvis skulderskader. Igennem de seneste fire år har han været medejer af Sport og Fitness i Arena Syd, hvor han også står i spidsen for forskellige holdtræninger.

- Det var egentlig ret tilfældigt, at jeg havnede lige i centret i Vamdrup. Jeg blev hyret ind som personlig træner og holdtræner i en midlertidig stilling, men fik tilbudt at blive og har altså siden da købt mig ind, så jeg også er medejer, forklarer Jesper Frænde og fortsætter:

- Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at vi er et familiecenter, så der er plads til store og små, og at der både tilbydes hold, personlig træning, og at der også er fokus på genoptræning, siger Jesper Frænde, som forklarer, at man når man starter hos centret også altid vil blive tilbudt en introduktion til de forskellige maskiner:

- Det skulle meget gerne være med til at gøre, at man undgår dumme skader og overanstrengelse, siger han.

Annonce

Svær coronatid

Hos Sport og Fitness i Vamdrup tilbydes der alt fra diverse holdtræning såsom spinning til fitness på egen hånd, hvor man selv kan bestemme tempoet og skifte mellem løbebånd, boksebold og frivægte.

- Vi forsøger hele tiden at tilføje lidt nyt og at opgradere det udstyr, vi har. Vi bestilte nye maskiner lige før coronakrisen ramte, og vi måtte lukke. Det var knap så god timing, men nu bliver de endelig installeret i løbet af de kommende uger, siger Jesper Frænde.

Sport og Fitness i Vamdrup er en del af en kæde, som indtil videre rummer 35 centre rundt om i landet. Jesper Frænde er indtil videre medejer af tre af slagsen, men han har ambitioner om, at det skal være endnu flere. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Coronakrisen har ligesom hos resten af byens virksomheder kunnet mærkes hos træningscentret, og det var derfor en stor lettelse for Jesper Frænde, da de endelig fik lov at slå dørene op igen.

- Vi har haft nogle fantastiske kunder, som har haft overskud til at betale deres abonnement, selvom der var lukket og på den måde har holdt hånden lidt under os under krisen, og så har vi søgt hjælpepakker hos regeringen, men det har været en hård tid, siger Jesper Frænde.

Som følge af corona har Sport og Fitness skruet op for rengøringen og afspritning, har sat afspærringstape på en del af maskinerne og har fjernet hver anden spinningcykel i lokalet.

- Det er ikke helt det samme at køre hold på den her måde, men lige nu kan det jo ikke være anderledes, siger han.

Annonce

Flere centre

Foruden sine kompetencer inden for træning er Jesper Frænde også uddannet serviceøkonom med speciale i sport, og han er, siden han købte sig ind i centret i Vamdrup, også blevet medejer af centret i Grindsted og et kommende et af slagsen i Taulov.

- Hvis man gerne vil udvikle sin forretning og også gerne vil kunne leve af det i den her branche, så er man nødt til at have flere centre. Jeg arbejder mig hen imod at skulle have endnu flere i løbet af de kommende år, men jeg har også to små børn, så der skal lige være tid til det hele, siger Jesper Frænde grinende.

Jespers gode råd til træning

  • Man skal udfordre sig selv i sin træning, hvis man gerne vil opleve progression. Der er mange, som fast løber fem kilometer, og som ikke kan forstå, at de ikke taber sig eller bliver hurtigere. Hvis man gerne vil det, kan man eksempelvis anvende intervaller i sine løbepas.
  • Man skal tænke sig om, når man starter sin træning op efter formentlig at have sat den på pause under corona, og man skal ikke forvente, at man kan starte på samme niveau, som da man stoppede. Man skal derfor væbne sig lidt med tålmodighed.
  • Det er altid en god idé at komme i gang med at træne, og det er aldrig for sent. Man skal finde den træningsform, man godt kan lide og sørge for at få pulsen op.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce