Annonce
Ugeavisen Vamdrup

En tradition bliver holdt i hævd: Lokale kunstnere udstiller på Rørkærgård

I de kommende weekender udstiller Lasse Andersen fra Vamdrup blandt andet smykker, der er lavet af klavertangenter, ved kunstudstillingen på Rørkærgård. Foto: Thomas Holl
Syd hobbykunstnere fra Vamdrup og omegn udstiller og sælger deres værker ved en stor kunstudstilling på gården på Holtvej i alle weekender frem til jul.

VAMDRUP: Over syv weekender i træk i november og december vil man kunne se værker af lige så mange lokale hobbykunstnere på Holtvej 11 lidt udenfor Vamdrup.

Helt præcist på Rørkærgård, hvor ægteparret Lisbeth Bonnichsen og Birger Kvist arrangerer en hobbyudstilling, hvor de lokale kunstnere også har deres værker til salg.

Det er for længst blevet en tradition med en udstilling af denne slags i weekenderne i årets sidste måneder, og i år finder den sted første gang den 6.-7. november og sidste gang lige før jul, den 18.-19. december.

Annonce

Det foregår i den 90 kvadratmeter store stald, som parret for nogle år siden byggede om til kreative formål. Lisbeth og Birger bidrager selv med glaskunst, betonfigurer og ink-blæk malerier, og derudover vil man i alle weekenderne frem til december kunne se pileflet, stenkunst, designede kort, designede bæreposer i stof, naturkranse og 3D-øreringe.

Smykker af klavertangenter

Dertil kommer sølvøreringe og guldbelagte øreringe fremstillet af Lasse Andersen fra Vamdrup, som driver firmaet Lasa-Design.

- Her fremstiller jeg håndlavede smykker og unika-smykker, og på Rørkærgård vil jeg blandt andet udstille smykker, der er lavet af klavertangenter, fortæller han.

Værtsparret Lisbeth Bonnichsen og Birger Kvist bidrager selv med blandt andet glaskunst ved udstillingen på Rørkærgård. Foto: Thomas Holl

- På et tidspunkt forærede en af vores naboer os et klaver, som var et arvestykke. Jeg kontaktede derefter Lasse og spurgte, om det var noget, han kunne bruge i sin kunst, og resultatet kan man altså se her på gården i de kommende weekender, siger Lisbeth Bonnichsen.

Annonce

Workshops for børn

I to af udstillingsweekenderne - den 13.-14. og den 20.-21. november - vil der i øvrigt være en særlig workshop for børn.

- Her kan de lave ink-blæk malerier. Det er malerier, hvor man ved hjælp af særligt blæk og et sugerør kan puste særlige former og motiver på papir. Og for et symbolsk beløb kan de få deres malerier med hjem, siger Lisbeth Bonnichsen, der selv er meget optaget af netop denne kunstform.

Kunstudstillingen på Rørkærgård er åben lørdag og søndag fra klokken 10-16 i alle syv weekender frem til jul.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce