Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Fejrer 40 års jubilæum: Kaj er i sit rette element bag rattet

For Kaj Jensen er det noget særligt at køre lastbil. I 40 år har han kørt som chauffør med udgangspunkt fra Vamdrup. Foto: Thomas Holl
I december 1981 blev Kaj Jensen fra Vamdrup ansat som chauffør i det daværende Jydsk Autotransport - i dag Dansk Auto Logik. Og han er slet ikke færdig med at køre de danske og tyske motorveje tynde.

VAMDRUP: Tirsdag den 21. december er en særlig dag for Kaj Jensen fra Vamdrup. Denne dag kan han nemlig fejre 40 års jubilæum hos autotransport-virksomheden Dansk Auto Logik i Vamdrup.

Det har altid været noget helt særligt at sidde bag rattet i en lastbil for den 67-årige chauffør.

- Jeg har været begejstret for lastbiler, siden jeg var ung, så det er egentlig ikke så overraskende, at det blev min levevej, siger Kaj Jensen, der i dag tilbringer en stor del af sin arbejdstid på de tyske motorveje.

Annonce

Uddannet indenfor landbrug

Oprindeligt havde han dog andre planer. Kaj Jensen stammer fra Skodborg-området, hvor han også gik i skole. Han voksede op på en gård og blev uddannet indenfor landbruget.

- Det var meningen, at jeg ville have været landmand, men jeg fandt ud af, at det ikke rigtigt var noget for mig. Samtidig var vi nogle gutter, der var begyndt at interessere os for lastbiler, og så tog jeg det store kørekort, fortæller Kaj Jensen.

Han bor i dag i Vamdrup sammen med sin kone, Lene. De har to børn og to børnebørn.

I december 1981 blev Kaj Jensen ansat som chauffør i Vamdrup. Dengang hed firmaet Jydsk Autotransport, men i 2000 fusionerede det med Kalundborg Autotransport og kom til at hedde Dansk Auto Logik A/S.

I dag modtager og distribuerer virksomheden flere end 400.000 biler om året i Danmark og er dermed landets største aktør indenfor autotransport. Hovedsædet ligger i Vamdrup, og man har også en afdeling i Ringsted.

Jeg har været begejstret for lastbiler, siden jeg var ung, så det er egentlig ikke så overraskende, at det blev min levevej

Kaj Jensen, chauffør, Dansk Auto Logik
Annonce

Aldrig kedeligt

Siden sin tiltræden har Kaj Jensen da også leveret tusindvis af biler til kunder i hele landet. De seneste 10 år har han kørt som eksportchauffør og har primært leveret og hentet biler i Tyskland.

- Jeg kører i Tyskland fra mandag til torsdag, og om fredagen kører jeg i Danmark. Når jeg er i Tyskland, kører jeg typisk mellem 2300 og 2500 kilometer, fortæller Kaj Jensen.

Og selv om han er alene afsted, er det aldrig kedeligt at være på farten.

- Når dagen er omme, skal jeg have et bad og noget at spise. Så er der typisk lidt papirarbejde at lave, og så skal jeg måske ringe lidt rundt til de steder, hvor jeg skal levere eller hente biler, forklarer han.

Det bliver heller aldrig ensomt at være afsted.

- Nej, så kan jeg se fjernsyn eller gå på Facebook. Der er altid noget selskab, siger Kaj.

Annonce

Føler sig tryg

Han har heldigvis aldrig været ude for uheld i sine 40 år på landevejen, og han er heller aldrig blevet stoppet af personer, der måske kunne have skumle hensigter.

- Jeg har ikke lyst til at gå på folkepension endnu, siger Kaj Jensen, der fortsætter som chauffør hos Dansk Auto Logik. Foto: Thomas Holl

- Der er heldigvis megen kontrol i Tyskland, og når jeg skal køre ind på en rasteplads eller tankstation for at sove, sørger jeg for at vælge steder, hvor jeg er tryg. Og så kender jeg jo efterhånden rigtig mange mennesker dernede, og de kender mig. Det giver også en tryghed, siger Kaj Jensen, der primært kører i Ruhr-distriktet.

Til gengæld har han oplevet en generel ændring i bilisternes adfærd på motorvejene. Og ikke til den gode side.

- Jo flere biler der er på vejene, jo mere stressede bliver folk, og jo kortere lunte har de. Der skal ingenting til, før de blinker og tuder i hornet. Omvendt går det jo heller ikke at køre 70-75 km/t på motorvejen. Man skal følge strømmen, lyder det fra den garvede chauffør.

Annonce

Går op i sport

Når Kaj Jensen er hjemme og holder fri, hygger han sig gerne med familien og med at se sport i TV.

- Jeg er meget sportsinteresseret. Jeg ser både fodbold og håndbold og selvfølgelig også Formel 1. Da jeg var ung, cyklede jeg også selv meget, og det har jeg planer om at begynde på igen, når jeg en gang ikke arbejder længere, fortæller han.

For Kaj Jensen er slet ikke færdig på arbejdsmarkedet.

- Jeg har ikke lyst til at gå på folkepension endnu. Jeg er glad for mit job og kan godt lide at komme ud at tale med folk, så jeg er glad for, at jeg kan fortsætte, siger han.

Han er ikke hjemme i Danmark på jubilæumsdagen. Derfor fejrer Dansk Auto Logik ham en gang i det nye år sammen med kollegerne og Kajs nærmeste familie.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce