Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Fem elever mødte op til undervisning: Vamdrup Skole gør klar til at lukke ned

Underviser Lone Padkjær havde en noget anderledes arbejdsdag på Vamdrup Skole afdeling vest, hvor kun en håndfuld elever var mødt ind til undervisning. Foto: Søren Gylling
Både administrationen, undervisere og elever mødte torsdag ind til en noget anderledes dag på Vamdrup Skole. Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften, hvor det blev meldt ud, at alle undervisningsinstitutioner holder lukket fra fredag, havde mange valgt at tage deres forholdsregler.
Annonce

Vamdrup: Der var anderledes stille på gangene og i klasselokalerne på Vamdrup Skole afdeling vest torsdag morgen. I kølvandet på statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften, hvor alle undervisningsinstitutioner officelt lukkes i 14 dage fra fredag, havde mange forældre valgt også at følge sundhedsmyndighedernes opfordring om at holde eleverne hjemme fra undervisning torsdag, hvis det var muligt.

- Vi har fem elever på årgangene fra 4. til 9. klasse og cirka 40 elever på de yngste klassetrin, men vi forventer, at de fleste af eleverne bliver hentet lidt drypvis i løbet af dagen, siger viceskoleleder på Vamdrup Skole, Mads Nielsen.

På en almindelig skoledag har Vamdrup Skole samlet set over 500 elever, men i EDB-lokalet torsdag er der blot to elever, der sidder klar ved skrivebordene.

- Der var rigtig mange forældre, der skrev til mig allerede i går aftes efter pressemødet, at de valgte at holde eleverne hjemme, så jeg var godt forberedt på, at det ikke ville blive en helt almindelig undervisningdag, siger Lone Padkjær, som er underviser på Vamdrup Skole.

Der var rigtig mange forældre, der skrev til mig allerede i går aftes efter pressemødet, at de valgte at holde eleverne hjemme, så jeg var godt forberedt på, at det ikke ville blive en helt almindelig undervisningdag.

Lone Padkjær, underviser på Vamdrup Skole.

Annonce

Forberedt på lukning

På skolens kontor begynder man gradvist at forberede sig på, hvordan de næste par uger kommer til at foregå for de mange elever.

- Vi har heldigvis nogle redskaber, som giver mulighed for læring online, men det er naturligvis også en speciel situation for os, som vi ikke har stået i før, siger Mads Nielsen:

- Den store lockout for et par år siden er nok det tætteste, vi kommer på at have noget at sammenligne med, men i det tilfælde måtte vi ikke undervise, det må vi gerne denne gang, så vi skal finde ud af, hvordan det hele i praksis kommer til at foregå. Det vigtigste er, at vi følger myndighedernes anvisninger, så vi ikke risikerer, at vi kan være med til at sprede smitte til nogle af de borgere, som er særligt udsatte, siger Mads Nielsen.

Han forklarer, at de desuden har et særligt fokus på eleverne i 9. klasse, som skal til afgangsprøver til sommer.

- Eleverne i de små klasser skal gå i skole i mange år endnu, så de skal nok komme efter det, selvom de selvfølgelig ikke har helt lektiefri, men det er særligt vores afgangselever, som vi skal sørge for bliver klædt så godt på som muligt, selvom de ikke kan komme i skole, siger Mads Nielsen.

Annonce

Alternativ arbejdsdag

Bag katederet i EDB-lokalet har Lone Padkjær fået tiden til at få rettet et par af elevernes læseprøver fra tidligere på ugen, mens hun holder lidt øje med eleverne Rasmus Bro Jakobsen og Maja Pedersen.

- Maja har jeg til dagligt i min 6. klasse, og hun kan rigtig godt lide at læse, så hende fik jeg hurtigt fundet en masse bøger til. Rasmus går normalt i 4. klasse, så ham kender jeg ikke så godt, men vi lavede lidt forskellige dansk-opgaver online, da de mødte ind i morges, forklarer Lone Padkjær, som igennem de seneste mange dage også har brugt meget tid på at tale med eleverne om coronavirus:

- Det har fyldt en del i løbet af vores undervisningstimer, naturligt nok, men jeg synes heldigvis, at eleverne generelt tager det rigtig roligt. Det har også været vigtigt for os at få forklaret, at der ikke er grund til at gå i panik, men vi skal passe på hinanden for også at passe på andre, siger Lone Padkjær.

Maja Pedersen fra 6.c brugte det meste af sin tid torsdag formiddag på at læse et par gode bøger: - Så længe jeg har lidt at læse i, så skal jeg nok få tiden til at gå hjemme i de næste par uger. Foto: Søren Gylling
Rasmus Bro Jakobsen fra 4. klasse fik efter morgens dansk-opgaver tiden til at gå med at spille lidt på en computer i EDB-lokalet. Foto: Søren Gylling
Viceskoleleder Mads Nielsen fortalte, at skolen forsøger at kigge på, hvordan man vil kunne sende lektier og andet undervisningsmateriale rundt til eleverne via Aula. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce