Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Fuld fokus på borde og bordplader vendte underskud til overskud

Der er i dag 43 ansatte hos Spekva, der fra 2018 til 2019 har vendt underskud til overskud. - Nu, hvor vi har fået opbygget en stabil platform, ser vi positivt på fremtiden, siger administrerende direktør Gert Rasmussen. Foto: Spekva
Vamdrup-virksomheden Spekva er tilbage på sporet, efter at virksomheden igen har rettet fokus på borde og bordplader.
Annonce

Kolding: Frem til slutningen af 2018 prøvede Spekva kræfter med blandt andet kontormøbler som hævesænkeborde og reoler. Det kunne ses på resultatet for 2018, der viste et underskud på 5,8 millioner kroner. Nu er fokus tilbage på borde og bordplader til køkken- og møbelindustrien. Produkterne sælges primært på eksportmarkederne.

Overskuddet landede på 1,2 millioner kroner før skat i 2019, og bruttofortjenesten er vokset fra 16,8 millioner kroner i 2018 til 21 millioner kroner i 2019.

- Vi har prøvet kræfter med nye forretningsområder i et par år, men er gået tilbage til at fokusere på det, vi er rigtig gode til, nemlig at snedkerere bordplader til køkken, bad og spiseborde, udtaler Gert Rasmussen, der har været administrerende direktør i Spekva siden december 2018.

- I løbet af 2019 gennemførte vi en turnaround, hvor det lykkedes os at skabe en kontrolleret vækst. Vi fokuserede på vores kernekunder, samtidig med at vi udviklede vores processer, salgsværktøjer og markedsføring. Og så har vi været hurtige til at udvikle produkter, som markedet efterspørger, udtaler Gert Rasmussen i en pressemeddelelse.

- I løbet af 2019 gennemførte vi en turnaround, hvor det lykkedes os at skabe en kontrolleret vækst.

Gert Rasmussen, administrerende direktør i Spekva.

Annonce

Ser positivt på fremtiden

Spekva, der beskæftiger 43 ansatte, henter en stor del af sin omsætning på eksportmarkederne. Særligt nærmarkederne Tyskland, England og Sverige står for en stor del af efterspørgslen.

- Udviklingen er tilfredsstillende, især taget i betragtning af, at ét af de væsentligste markeder, England, var ramt af Brexit-debatten stort set hele året, siger Gert Rasmussen, og uroen i forbindelse med Corona-krisen betyder, at virksomheden har sendt medarbejdere hjem med lønkompensation.

- Med covid-19 har vi naturligvis mærket en nedgang i ordrebogen, og vi har en række medarbejdere hjemsendt med lønkompensation. Hvor hurtigt markederne åbner igen, er svært at spå om. Men vi ved, at de fleste mennesker arbejder, laver mad og opholder sig langt mere i hjemmet end før – og det kan give lyst til at få udskiftet køkkenet eller investere i et nyt spisebord. Nu hvor vi har fået opbygget en stabil platform, ser vi positivt på fremtiden, siger Gert Rasmussen.

Vamdrup-Virksomheden er ejet Mette Grunnet, der er datter af Fleming Grunnet, der står bag Primo-koncernen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce