Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Gode veninder trodser coronakrisen og starter fælles tøjvirksomhed

Sabine Mørch (tv.) og Chelina Hougaard (th.) har været ude og investere i mere professionelt lys, så de kunder, der kigger med på deres live-sendinger, rigtig kan få en fornemmelse af, hvordan tøjet ser ud, og hvilke farver og mønstre det har. Kvinderne ynder også at prøve tøjet på, så kunderne kan få en fornemmelse af størrelsen på tøjet. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Sabine Mørch og Chelina Hougaard mødte hinanden lidt tilfældigt til et bryllup for 14 år tilbage. Siden da har de været nære veninder, og under coronakrisen valgte de sammen at starte tøjvirksomheden Fashion by Jakobsen og Mørch.
Annonce

Vamdrup: For veninderne Sabine Mørch og Chelina Hougaard blev det afgørende, da to af deres fælles venner for 14 år siden valgte at blive gift. Det var nemlig til det bryllup, at de to kvinder fandt ud af, at de havde en hel del tilfælles. Det har betydet et årelangt venskab, og nu også, at de er blevet medstiftere af virksomheden Fashion by Jakobsen og Mørch.

- Vi sad begge to til det der bryllup, og vi var nok de eneste, der ikke drak alkohol den aften, så det var vi på en eller anden måde fælles om, og så gik snakken ellers bare, og så har vi faktisk hængt sammen lige siden, siger Chelina Hougaard, mens Sabine Mørch supplerer:

- Og så fandt vi også ret hurtigt ud af, at vi begge to har en interesse og passion for tøj, og så kom vi til at snakke om, at det kunne være sjovt at starte noget sammen. Vi har tidligere været på samme arbejdsplads, så vi havde en idé om, at det godt kunne fungere, siger Sabine Mørch.

De to kvinder startede virksomheden i Sabines kælder i Sjølund, men ret hurtigt tog det hele fart, og derfor har de i stedet rykket basen til Chelinas hus i Vamdrup.

- Jeg har fået lov til af min mand, at vi måtte få overetagen, siger hun og peger op af en trappe i huset, hvor man kan skimte både rækker med tøj og et trommesæt:

- Ja, der skal jo være plads til de hele, så både vi og kunderne må trippe lidt rundt om de der trommer, men det har fungeret okay indtil videre, siger hun grinende.

Annonce

Salg via Facebook

Tøjvirksomheden er kun et fritids-projekt for de to kvinder, som begge har fuldtidsarbejde, men de må dog begge indrømme, at det har grebet lidt om sig, selvom virksomheden kun har et par måneder på bagen.

- Vi havde virkelig ikke regnet med, at der ville være så mange, som har lyst til at købe tøj hos os, så der går nok mere tid med det, end vi lige havde forventet. Vi ses nok næsten hver dag, som det er lige nu, men før snakkede vi nu også næsten i telefon sammen hver dag, så det er ikke så stor en ændring, men heldigvis har vores familier det også godt sammen, så engang imellem kan vi kombinere det med noget aftensmad, siger Sabine Mørch, mens Chelina begynder at grine ved siden af hende:

- Altså, jeg har fået et utroligt nært forhold til vores pakkemand. Han har godt nok fået sin sag for engang imellem, for der bliver godt nok sendt en del frem og tilbage, siger Chelina.

De beskriver begge tøjstilen som klassisk med et tvist, og så foregår al handel via live-sendinger på Facebook eller via personlige fremvisninger.

- Selvom det måske ikke virker som det oplagte tidspunkt at starte virksomhed under en global krise, så kunne vi se, at der var mange tøjbutikker som under corona valgte at sælge live via Facebook. Så det var egentlig ret naturligt, at det også var den vej, vi skulle, når vi nu ikke ønsker at have decideret butik, men man kan altid kontakte os, hvis man godt kunne tænke sig at kigge forbi og se, hvad vi har, siger Chelina Hougaard, mens Sabine tager over:


Vi forsøger altid at komme på nogle konkurrencer eller lave lidt sjovt med det hele. Vi er jo også bare mennesker, så det er heller ikke alt på de der lives, der altid sidder lige skabet, men det gør nu heller ikke noget.

Sabine Mørch


- Og så har vi det også bare uroligt hyggeligt med det, når vi sender live. Vi forsøger altid at komme på nogle konkurrencer eller lave lidt sjovt med det hele. Vi er jo også bare mennesker, så det er heller ikke alt på de der lives, der altid sidder lige skabet, men det gør nu heller ikke noget, siger hun.

Annonce

Tøj fra Paris

For både Sabine og Chelina er det ikke som sådan afgørende, hvilke mærker der bliver forhandlet. I stedet har de fokus på, at der skal være tøj til kvinder i alle størrelser, og så må det gerne være tøj med både farver og mønstre.

Foruden tøjet så forhandler Sabine og Chelina også et udvalg af tasker og halstørklæder, og så er det vigtigt for dem, at der er et prisloft på maksimalt 300 kroner.

- Det skal være sådan, at alle kan være med, og så gør vi ofte det, at vi eksempelvis køber restpartier fra danske forhandlere, og så får vi også jævnligt tøj hjem fra Paris. Vi skulle faktisk have været dernede og kigge, men det fik corona lige sat en stopper for igen, siger Chelina Hougaard.

Fashion by Jakobsen og Mørch forhandler både diverse tøj ofte til en pris på maksimalt 300 kroner, men også et udvalg af halstørklæder og tasker, som ofte koster i omegnen af 100 kroner stykket. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Næste livesending fra hjemmet i Vamdrup er søndag den 20. september klokken 14.00 via Fashion by Jakobsen og Mørchs Facebook-side.

- Vi kan se, at der er kvinder fra hele landet, der kigger med, når vi sender. Det er ret fantastisk at opleve. Vi er jo bare glade for, at folk kan lide det, vi sælger og synes, det er hyggeligt at følge med på siden, siger Sabine Mørch.

Sabine og Chelina forsøger altid at have det sjovt, når de sender live. Foruden at købe via Facebook kan man også aftale at kigge personligt forbi, så man rigtig kan kigge nærmere på udvalget af tøj og tasker. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce