Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Grundlæggeren af Dansk Auto Logik er død

Grundlæggeren af Dansk Auto Logik er død. Firmaet har hovesæde i Vamdrup og er Danmarks suverænt største aktør inden for modtagelse, montering, ombygning og transport af biler. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Vognmanden Bent O. Jørgensen er død. Han grundlagde Danmarks største autotransporter-firma med hovedsæde i Vamdrup.

Vamdrup: Med modtagelse og distribution af over 400.000 biler om året i Danmark og en halv million kvadratmeter grund til parkering af køretøjer, er Dansk Auto Logik A/S med hovedsæde i Vamdrup og en afdeling i Ringsted ubetinget landets største aktør inden for autotransport.

Firmaet er grundlagt af vognmanden Bent O. Jørgensen tilbage i 1962, men torsdag den 2. december 2021 sov den 86-årige grundlægger stille ind.

Han efterlader sig hustruen Anne Lise Schjeldal, fire biologiske børn og fire børn, som Anne Lise Schjeldal bragte ind i familien, da parret blev gift i 1989. Herudover efterlader Bent O. Jørgensen sig 18 børnebørn og syv oldebørn.

Annonce

Dansk Auto Logik A/S er vokset ud af det, som i 1962 hed Kalundborg Autotransport, hvorfra Bent O. Jørgensen begyndte at fragte biler rundt for lokale bilforhandlere.

Frem mod 1978 voksede firmaet støt og fusionerede med forskellige konkurrenter på området for transport af især personbiler, og fra 2000 har hovedkontoret ligget i Vamdrup, og hertil har firmaet udvidet i Sverige. Samlet set beskæftiger firmaet i dag 300 medarbejdere, og siden 2009 har firmaet været ledet af adm. direktør Kurt Rath.

Grundlægger af Dansk Auto Logik A/S Bent O. Jørgensen blev 86 år gammel. Han startede firmaet tilbage i 1962, og siden 2000 har det store autotransport-firma haft hovedsæde i Vamdrup. Foto: Privat

Var kortvarigt skibsredder

Bent O. Jørgensen har fra starten af sin karriere som forretningsmand været optaget af den lokale sammenhængskraft. Det var også derfor, at han i 1986 oprettede en fond, som siden har hjulpet både sportslige, kulturelle og velgørenhedsarrangementer i både Kalundborg, Ringsted og i Vamdrup.

Året før, nemlig i 1985, kom lysten til at hjælpe lokalsamfundet også frem i den tidligere vognmand, hvor han kortvarigt blev skibsredder. Det blev han for at sikre en færgeoverfart fra Kalundborg til Juelsminde, som var gået helt i stå til stor frustration for de lokale. Det betød, at Bent O. Jørgensen selv indkøbte en færge og satte den i rutefart i fem år, indtil der blev etableret andet andet firma, som kunne varetage opgaven.

Bent O. Jørgensens kone Lise Schjeldal fortsætter i bestyrelsen, mens Kurt Rath fortsat skal lede virksomheden som adm. direktør.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce