Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

- Ingen har kunnet lave ret meget her i corona-perioden, men I skal hyldes, fordi I har kæmpet for at fastholde børn og unge i håndboldsporten, sagde Helle-Munk Hansen, der er turneringsformand i Jydsk Håndbold Klubs kreds 8, til formand for Vamdrup IF Håndbold, Jens Schelde-Rasmussen. Foto: Thomas Holl
De frivillige trænere og ledere i Vamdrup IF Håndbold blev forleden hædret af Jydsk Håndbold Forbunds kreds 8 for deres indsats med at skabe aktiviteter for klubbens yngre spillere, mens klubben var lukket ned i en længere periode på grund af corona.

VAMDRUP: Når man spiller håndbold, handler det i høj grad om at træne, spille kampe og være sammen.

Det var der i mange måneder kun ringe mulighed for rundt i landets håndboldklubber. Særligt fra december og frem til forårsmånederne satte coronaen dagsordenen, og mange steder var håndboldtræning og -kampe derfor slet ikke aktuelt.

Hvad gør man så? I Vamdrup IF Håndbold valgte en række frivillige trænere og frivillige at arrangere en række forskellige aktiviteter for at fastholde klubbens medlemmer i håndboldsporten i en tid, hvor de på grund af restriktionerne ikke kunne dyrke deres sport, som de plejer.

Annonce

For det blev de forleden hædret med Jydsk Håndbold Forbund - Kreds 8's "corona-pris". Prisen blev stiftet i foråret, og efterfølgende har flere foreninger sendt indstillinger til kredsen. Forleden var turen så kommet til Vamdrup.

- Normalt indstiller klubberne en eller to spillere eller et hold for at have gjort en særlig indsats i årets løb, men det var der af gode grunde ikke nogen, der kunne. I Vamdrup havde man imidlertid valgt at indstille alle jer frivillige, der har gjort en særlig indsats for at holde fast i spillerne i corona-perioden. Derfor besluttede vi i kredsbestyrelsen, at det skulle være de frivillige i klubberne, der fik æren for at have kæmpet for at fastholde børnene og de unge, sagde Helle Munk-Hansen, der er turneringsformand i forbundets kreds 8, om baggrunden for hæderen.

Efterfølgende overrakte hun t-shirts med teksten "Stay safe - vi elsker håndbold - også med afstand" til formand for Vamdrup IF Håndbold, Jens Schelde-Rasmussen.


De frivillige har gjort et godt stykke arbejde med at skabe aktiviteter for de unge i corona-perioden, og hæderen fra kredsbestyrelsen er et rigtig flot skulderklap til dem

Jens Schelde-Rasmussen, formand for Vamdrup IF Håndbold


Forleden blev de mange frivillige trænere og ledere i Vamdrup IF Håndbold hædret for deres indsats i klubben i corona-perioden. Foto: Thomas Holl

- Et flot skulderklap

- Klubben har været lukket ned i mange måneder, og derfor er det ekstra vigtigt at bibeholde det sociale aspekt. De frivillige har gjort et godt stykke arbejde med at skabe aktiviteter for de unge i corona-perioden, og hæderen fra kredsbestyrelsen er et rigtig flot skulderklap til dem, lød det fra Jens Schelde-Rasmussen.

I forbindelse med nedlukningen af klubben har de enkelte trænere selv vurderet, hvordan de mente, at de bedst kunne holde dialogen med deres hold. Nogle af de ældste lavede online-træning, mens de yngre fik forskellige udfordringer af deres trænere.

Blandt de mange aktiviteter, der blev sat i søen, var en alternativ håndbolddag i januar, hvor temaerne var bevægelse og fællesskab - sammen hver for sig. Dagen bød blandt andet på et stort orienteringsløb rundt i Vamdrup.

De frivillige arrangerede også en del konkurrencer i løbet af nedlukningsperioden, blandt andet i forbindelse med det danske herrelandsholds VM-kamp mod Japan i januar. Siden kunne man i en anden konkurrence på de sociale medier tage et billede af sig selv i sin klubtrøje, der hvor man holdt sommerferie.

Og kreativiteten blev stimuleret yderligere, da det i april blev muligt at træne udendørs. Nogle var i skoven og klatre i træer, andre prøvede udendørs jumping-fitness sammen med den lokale gymnastikforening. Til påske var der arrangeret æggelege for alle hold hver for sig.

Vamdrup IF Håndbold tog hul på den nye sæson torsdag.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Efter lang corona-pause: Kinogruppen vil sætte gang i musikken igen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum er klar til fremtiden

Ugeavisen Vamdrup

Udsigt til billigere varme: Ny fjernvarmeledning mellem Vamdrup og Lunderskov er nu færdig

Ugeavisen Vamdrup

Nye ladestandere hos Vamdrup Biler

Ugeavisen Vamdrup

Fra Vamdrup til Spanien - bogaktuelle Per er blevet forfatter på fuld tid

Ugeavisen Vamdrup

Krolfere dyster om klubmesterskabet

Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Ugeavisen Vamdrup

For første gang i halvandet år: Sjov Fredag vender tilbage

Ugeavisen Vamdrup

Politikere vil sælge biblioteket: - Det er vigtigt, at det stadig bliver et aktivt hus i byen

Ugeavisen Kolding

Brian overtager tanken efter Erling

Ugeavisen Vamdrup

Efter lange corona-måneder: Lindely er klar til ny sæson

Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever cyklede 40.000 kroner ind til skolegårdsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

Ugeavisen Kolding

Puljemidler sætter fart i lokal forening

Ugeavisen Kolding

Art deco-udstilling åbner i Christiansfeld

Ugeavisen Vamdrup

Efter corona-forsinkelse: Messe med modeltog bliver nu sat på skinner

Ugeavisen Vamdrup

Nye ramper ved Arena Syd byder på udfordringer for skatere på alle niveauer

Ugeavisen Vamdrup

Elever i 7. klasse kan få håndbold på skoleskemaet

Ugeavisen Vamdrup

Nu skal der trædes i pedalerne: Vamdrup er klar til den store cykelfest

Ugeavisen Vamdrup

Handelsforeningen er med i cykelfestlighederne i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Jens og Peter har overvældende succes med lille opfindelse: Snart er deres dims til salg i meget af Europa

Annonce