Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Debat: Hærvejsmotorvej – eller ej

Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Læserbrev: Det er over 2,5 år siden, at et flertal i Kolding Byråd opfordrede Vejdirektoratet til at en kommende VVM-redegørelse skulle udarbejdes hurtigst muligt samt tage maksimalt hensyn til de berørte lokalsamfund og bosætningsområder.

Opfordringen til at give borgerne en hurtig afklaring blev desværre ikke imødekommet. Og uvisheden er stadig stor efter VVM-undersøgelsen nu er blevet offentliggjort.

Hovedkonklusionen i VVM-redegørelsen er, at der ikke er noget entydigt billede af, hvad der er den bedste løsning. Og mens den samfundsøkonomiske forrentning for de forskellige forslag til linjeføringer svinger mellem 2,5 – 3,9 %, så er niveauet stadig meget lavt taget den store anlægsinvestering i betragtning.

Til gengæld, så vil en ny midtjysk motorvej kunne begrænse trængslen på E45 østjyske motorvej, ligesom virksomheder vil få adgang til mere arbejdskraft og flere kunder og turismen til flere besøgende.

Men det kan alt sammen være underordnet, hvis transportministeren allerede har udset sig andre projekter. Jeg afventer spændt høringsperioden og de planlagte borgermøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce