Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Henning er blevet hædret af DBU: Får gratis adgang til alle hjemmelandskampe resten af livet

Det er blevet til en del pokaler gennem tiden for Vamdrup IF Fodbold. Henning Larsen har været formand for klubben siden 1995, og forleden blev han hyldet for sin indsats af Dansk Boldspil Union. Foto: Thomas Holl
Henning Larsen fra Vamdrup har i mange år udført lederarbejde i Vamdrup IF Fodbold. Det blev han hædret for forleden af Dansk Boldspil Union.

VAMDRUP: Henning Larsen fra Vamdrup fik sig en overraskelse af de rigtig gode, da han forleden tog til sæsonafslutning i Vamdrup IF Fodbold. Det er et arrangement, hvor der blandt andet bliver uddelt spillerpokaler.

Henning Larsen vidste nemlig ikke, at han også selv skulle være modtager denne aften. Ganske vist ikke af en pokal, men af både en sølvnål og et sølvemblem fra Dansk Boldspil Union (DBU). Det er hædersbevisninger, der gives til personer, der i en lang årrække har udført lederarbejde til gavn for dansk fodbold.

- Dén havde jeg ikke lige set komme. Jeg havde ingen idé om det. Jeg var jo bare taget til vores årlige fodboldafslutning i Arena Syd, som han siger.

Annonce

Men Henning skulle altså hyldes for sit frivillige arbejde, som tog sin begyndelse i 1992, hvor han blev medlem af bestyrelsen for fodboldafdelingen i Vamdrup IF. Tre år senere blev han formand. Den post har han nu bestridt i 26 år.

Privilegier fra DBU

- Vi har en rigtig god bestyrelse – mange af bestyrelsesmedlemmerne har været med i mange år, så vi kender hinanden godt. Og så har vi nogle dygtige trænere i klubben, lyder det fra 60-årige Henning Larsen.

Ud over æren følger der også visse privilegier med de to hædersbevisninger fra DBU. Sølvnålen giver Henning gratis adgang til alle Danmarks landskampe på hjemmebane resten af sit liv, mens emblemet giver ham partoutbillet til fodboldkampe i Superligaen, 1. og 2. division og kvindernes liga i Danmark.

Dén havde jeg ikke lige set komme. Jeg havde ingen idé om det

Henning Larsen, bestyrelsesformand for Vamdrup IF Fodbold

- Og det vil jeg selvfølgelig benytte mig af, smiler Henning, der har været til en del landskampe gennem tiden. Men det ligger en del år tilbage.

Annonce

Har prøvet meget

Henning Larsen arbejder til dagligt på Rockwool i Vamdrup og har altid boet i byen. Tidligere spillede han som ungdoms- og seniorspiller i Vamdrup IF Fodbold, og i dag er han foruden bestyrelsesarbejdet aktiv uden for kridtstregerne, hvor han træner et af klubbens hold.

I det hele taget har han prøvet meget i sin tid i klubben.

- En del af arbejdet i bestyrelsen består i at skaffe penge til driften. Vi har lidt sponsorer og kan søge forskellige puljer, men hvis der er noget, vi gerne vil, skal vi i princippet selv tjene pengene. Vi har arrangeret cykelsponsorløb, og for nogle år siden holdt vi også to beerfester. Det første år blev det en stor succes med 400 mennesker, så året efter satsede vi, blandt andet med bedre musik, men der kom kun 100 mennesker, så vi fik et underskud, der gjorde virkelig ondt. Det var ikke noget, der truede os økonomisk - men jeg tror ikke, at vi holder flere beerfester, lyder det tørt fra Henning Larsen.

Henning Larsen fik overrakt søvnålen og sølvemblemet fra DBU ved et arrangement i Arena Syd forleden. Her ses han (i midten) sammen med næstformand i DBU, Bent Clausen (til venstre) og Per Laursen fra Vamdrup IF Fodbold. Foto: H.E. Haulrich
Annonce

50 nye medlemmer i år

Han kan til gengæld glæde sig over, at klubben har oplevet stor søgning i år.

- Vi har fået 50 nye medlemmer bare her i 2021. Jeg gætter på, at det har noget med coronaen at gøre - folk vil gerne ud og være aktive. Så nu har vi godt 250 medlemmer, fortæller han.

Fodboldklubben har også en venskabsklub i Polen, som man besøger i en forlænget weekend hvert andet år.

- Desværre forhindrede coronaen, at vi kom afsted sidste år, men vi håber, at vi kan komme til Polen igen til næste år. Vi har også i mange år deltaget i Søndersø Cup på Fyn, hvor vi har næsten alle vores hold med, siger Henning Larsen.

Annonce

Ingen planer om at stoppe

Når der ikke står foreningsarbejde på programmet, slapper han af med andre ting.

- Jeg kan godt lide at være i haven, og så læser jeg meget, siger Henning, der har engelske Leeds United som favoritklub.

- Jeg har været Leeds-fan siden 70'erne, hvor jeg ofte så klubben i Tipslørdag i fjernsynet. Leeds var en virkelig stor klub dengang, både i England og Europa, siger han.

Og når det gælder arbejdet i den lokale fodboldklub, har han ingen planer om at stoppe.

- Jeg møder en masse glade børn og voksne, så jeg fortsætter med bestyrelsesarbejdet, så længe jeg synes, det er sjovt, lyder det fra den lokale ildsjæl.

Hæder fra Dansk Boldspil Union

DBU’s sølvnål kan tildeles ledere og trænere, der har gjort sig særligt fortjent ved deres arbejde for fodbolden i en klub under DBU, DBU’s lokalunioner, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen i samlet minimum 25 år - eksempelvis bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer i ungdoms-, senior og sportsudvalg, holdledere, ulønnede trænere og kampfordelere.

DBU's sølvemblem kan tildeles ledere og trænere, som har gjort sig særlig fortjent ved deres arbejde for fodbolden inden for unionen eller dens klubber. Der skal være tale om mindst 15 års arbejde som ulønnet leder og træner i en klub - enten i bestyrelse, udvalg, som ulønnet træner, kampfordeler eller andre for klubben vigtige, løbende funktioner.


Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce