Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Henriette havde en anderledes barsel under corona: Nu er hun tilbage som leder på Vamdrup apotek

Henriette Fischer er den daglige leder på Vamdrup Apotek og er i slutningen af maj vendt tilbage til sit arbejde efter endt barsel. Hun bor til dagligt i Haderslev sammen med sin mand og lille søn Elias. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Da 31-årige Henriette Fischer efter en noget anderledes barsel vendte tilbage til sit arbejde som daglig leder på Vamdrup Apotek, var hverdagen en anden, end den hun forlod. Corona har sat sit tydelige spor på arbejdsgangene, men det går den rette vej for personalet på Torvet.
Annonce

Vamdrup: Da Henriette Fischer gik på barsel for cirka et år siden, så hverdagen på Vamdrup Apotek væsentlig anderledes ud, end da hun slutningen af maj kunne vende tilbage til sit arbejde som daglig leder.

- Det er lidt en anden måde at arbejde på, end jeg har været vant til før corona. Det er en ret stor og vigtig del af min måde at arbejde på, at jeg godt kan lide kontakten med kunderne, og den er i et eller andet omfang begrænset, når vi skal holde afstand og ikke bevæger os ligeså meget rundt i butikken, siger Henriette Fischer.

Hun forklarer, at de lige har fået fjernet den store plexiglasplade, som ellers har været placeret foran disken, og det giver trods alt en lille fornemmelse af, at det går den rigtige vej.

- Vi har stadigvæk nogle kunder, som ikke selv kommer personligt og henter deres medicin, men det er heldigvis slet ikke på samme niveau, som det var, mens jeg var på barsel. På den måde kan man sige, at jeg er kommet tilbage på et godt tidspunkt, siger Henriette Fischer.

Annonce

Anderledes barsel

Da Henriette Fischer fødte sønnen Elias den 21. april, fik han ikke en helt almindelig start på sit liv. Han blev nemlig født med et hul i sit mellemgulv, som gjorde, at han hurtigt måtte flyttes til Odense, hvor han blev opereret.

- Det var lidt en hård start på tilværelsen som ny mor, men han er heldigvis en velfungerende og glad dreng i dag, men det gjorde så, at vi måtte passe lidt ekstra på ham under coronakrisen, siger Henriette Fischer.

Sønnens position som særligt udsat gjorde, at Henriette mere eller mindre gik i isolation hjemme, samtidig med at alt hvad der hed mødregruppe og diverse baby-aktiviteter blev sat på standby.

- Min mand gik på arbejde, så jeg var meget alene hjemme. Det var lidt en udfordring for mig, for jeg er egentlig vant til at være ret aktiv i min hverdag, men jeg fik gået en masse ture med barnevognen og med vores to slædehunde, siger Henriette Fischer.

Annonce

Tilbage til arbejde

Henriette Fischer er uddannet farmakonom fra Farmakonomskolen i Hillerød. Hun havde sin elevtid på et apotek i Toftlund og har igennem de seneste tre år været daglig leder af Vamdrup Apotek.

- Jeg har altid godt kunnet tænke mig at arbejde med mennesker kombineret med, at jeg har en stor interesse for sundhed, men det virkede for grænseoverskridende at skulle være sygeplejerske, så en uddannelse som farmakonom virkede som det rette valg for mig, siger Henriette Fischer.

En del af arbejdet på Vamdrup Apotek går blandt andet ud på at sørge for, at alt står pænt på hylderne. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Jobbet som daglig leder indebærer blandt andet, at Henriette står for at fordele arbejdsopgaverne i butikken. Foruden de ansatte har apoteket desuden en logistikansvarlig, som sørger for, at der altid er den rette mængde medicin på hylderne.

- Det er altid lidt afhængigt at sæson, hvad der er vigtigt at få stillet frem, og vi bruger også en del tid på at holde øje med, at der ikke er noget medicin, der står på hylderne og bliver for gammelt, forklarer Henriette Fischer.

Selvom corona har haft en indvirkning på arbejdsgangene for de ansatte på Vamdrup Apotek, som blandt andet ikke har kunnet benytte sig af de vante medarbejdergrupper, som skifter fra afdeling til afdeling, er der stadigvæk højt humør at spore i butikken.

- Vi kan alle mærke, at det går den rigtige vej. Vi gør i hvert fald, hvad vi kan for at holde humøret oppe både hos og hos vores kunder, siger Henriette Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce