Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Hotel Vamdrup er åbnet igen: Tror på travl sommer

Personalet på Hotel Vamdrup er mere end klar til at tage imod gæster efter mange måneders nedlukning. Hotellet forpagtes af Pernille Bak (i midten) og Daniel Gouveia (til højre). Som nummer to fra venstre ses hotellets nye køkkenchef, Mikkel Pedersen. Foto: Thomas Holl
Hotel Vamdrup byder nu gæsterne indenfor igen efter fem måneders nedlukning. Hotellet har fået ny køkkenchef, og forpagterparret har udvidet aktiviteterne med et bed and breakfast på Fyn.

VAMDRUP: De seneste fem måneder har været en sej omgang for mange erhvervsdrivende. Også for Hotel Vamdrup.

Her har corona-situationen sat tålmodigheden på store prøver. Men forleden kunne Pernille Bak og Daniel Gouveia, der har forpagtet hotellet siden november sidste år, så endelig slå dørene op igen i forbindelse med genåbningen, og glæden er ikke til at tage fejl af.

- Det er megafedt, fastslår Daniel Gouveia.

Annonce

På genåbningsdagen var der således gæster i hotellets café for første gang siden december, og forpagterparret har desuden oplevet stor interesse fra gæster, der gerne vil spise i gourmetrestauranten. Der er også kommet gang i udlejningen af værelser igen. Det hele naturligvis under de gældende corona-restriktioner.

Men selv om det altså nu går den rigtige vej, betyder coronaen store udfordringer en rum tid fremover.

- Nedlukningen og dermed den manglende indtjening betyder, at vi skal finde op mod halvmillion kroner for at kunne køre videre. Derfor har vi åbnet en bed and breakfast med fem værelser mellem Assens og Nørre Aaby, som vi vil drive sideløbende med hotellet. Og vi er fortrøstningsfulde - vi skal nok overleve, siger Daniel Gouveia.

Ny køkkenchef

I tiden op til genåbningen har Hotel Vamdrup søgt efter en ny køkkenchef, og ny på posten bliver 42-årige Mikkel Pedersen. Han afløser den hidtidige køkkenchef, Signe, som dog fortsætter i virksomheden, blandt andet som tjener og som støtte til forpagterne, så de også kan holde fri en gang imellem.

Mikkel Pedersen er uddannet kok og bor i Kolding.

- Jeg har de seneste godt 20 år arbejdet meget på Sjælland indenfor blandt andet catering, selskaber, mad ud af huset, kantine, Michelin og a la carte-restauranter - altså indenfor et meget bredt felt. Nu glæder jeg mig til at få nye udfordringer i Vamdrup, siger køkkenchefen, som også tidligere har arbejdet som kok i Frankrig i halvandet år.

Annonce

Skal løbe stærkt

Foråret byder på flere arrangementer på Hotel Vamdrup - Drama Queen-arrangement med sangeren Peter Andersen den 15. maj og vinsmagning den 29. maj - men man har ikke planlagt events hen over sommerperioden.


Vi tror, at folk efterhånden virkelig gerne vil ud at spise igen efter en lang corona-periode, og derfor er det nok her, vi skal bruge kræfterne. Vi tror faktisk, at vi kommer til at løbe stærkt til sommer

Daniel Gouveia, Hotel Vamdrup


- Vi tror, at folk efterhånden virkelig gerne vil ud at spise igen efter en lang corona-periode, og derfor er det nok her, vi skal bruge kræfterne. Vi tror faktisk, at vi kommer til at løbe stærkt til sommer. Men vi er allerede ved at kigge på arrangementer til efteråret - blandt andet kommer sangeren Tom Donovan til september - og vi er også gået i gang med at booke julefrokoster. Det hele afhænger også af, hvordan tingene udvikler sig med vacciner og smittetal i samfundet, siger Daniel Gouveia.

Annonce

Takeaway er fremtiden

Til gengæld er det sikkert, at takeaway også fremover vil være en del af hotellets tilbud.

- Vi er overbevist om, at det er kommet for at blive. I forvejen kører vi jo med to retter, som skifter hver uge, og derudover vil vi i fremtiden køre med bestemte temadage, så man kan bestille stegt flæsk om tirsdagen, tapas om torsdagen og smørrebrød om fredagen, siger Daniel Gouveia og tilføjer:

- I det hele taget er der mange ting, vi stadig gerne vil. Vi satser på udeservering bag hotellet, når vejret bliver til det, og så har vi etableret en urtehave på græsarealet tæt ved, så vi med tiden kan blive selvforsynende med krydderurter. På lidt længere sigt vil vi også gerne forbedre vores værelser endnu mere og måske senere købe hotelbygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

40-års jubilæum

Annonce