Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Hotel Vamdrup holder gang i hjulene: Men vi har været tæt på at dreje nøglen om

Der var godt gang i køkkenet på Hotel Vamdrup, da de havde fulde huse til spisning tirsdag den 26. maj. Dagens menu bød på stegt paneret flæsk, persillesovs, kartofler og rødbeder og pandestegt fiskefilet, persillesovs, kartofler og citron. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Tirsdag den 26. maj kunne Hotel Vamdrup igen slå dørene op for spisende gæster. Under coronakrisen har ejerne klaret sig igennem ved hjælp af salg af mad som take-away, og selvom de forsøger at se positivt på fremtiden og tage én arbejdsdag af gangen, har det været en hård periode for familien bag hotellet.
Annonce

Vamdrup: - Kan jeg få to flæsk og to fisk, råber Johnny Poulsen ud i køkkenet på Hotel Vamdrup, hvor der er gang i alle ovne, blus og skærebrætter.

- Ja tak, kommer det prompte tilbage fra de to køkkenansatte, som med præcision bevæger sig forbi hinanden og frem og tilbage mellem køkkenets forskellige stationer.

Tirsdag den 26. maj var der nemlig igen fuld gang i køkkenet, da Hotel Vamdrup endelig kunne slå dørene op for spisende gæster.

- Det er lidt med blandede følelser, at vi har åbent igen, for vi ville jo allerhelst, at vi kunne gå helt op på fuld kapacitet, men som det er lige nu, er det jo desværre ikke en mulighed, siger Johnny Poulsen, som sammen med sin kone Jane har været forpagtere af Hotel Vamdrup siden foråret 2018.

Om hotellet

Hotel Vamdrup blev opført i 1864, da Vamdrup blev grænseby i forbindelse med tabet af Sønderjylland. Hotellet er siden da blevet renoveret af flere omgange, så det i dag lever op til nutidens krav.

Hotellet består af 13 værelser, hvoraf halvdelen er indrettet med eget toilet og bad.

Foruden værelserne har hotellet også a la carte-restaurant og fire selskabs-/mødelokaler med plads til mellem 10 og 200 personer.

Annonce

Den rette anledning

Coronarestriktionerne betyder, at hotellet kun kan have plads til 36 spisende gæster af gangen fordelt på tre forskellige lokaler. En af dem, der havde fundet vej til Hotel Vamdrup på genåbningsdagen, var Heidi Jensen, som havde taget sin mand Lars, børn og svigersøn med ud at spise.

- Jeg har fødselsdag i dag, og vi har faktisk boet i Vamdrup i over 20 år, men vi har aldrig været herinde, så vi tænkte, at nu var det også på tide, at vi fik det prøvet, siger Heidi Jensen.

Det var hendes mand Lars, der tilfældigvis så på Facebook, at Heidis 45 års fødselsdag faldt på samme dag som hotellets genåbning.

- Vi er altid ude at spise på fødselsdage, så det virkede som en oplagt mulighed. Også for at bakke lidt op om det lokale, siger Lars Jensen.

Hos både Jane og Johnny Poulsen sætter man stor pris på, at borgerne i Vamdrup og også i de omkringliggende områder bakker op om hotellet, for det har der i høj grad været brug for, mens stedet har været corona-lukket.

- Lad mig sige det sådan, at hvis ikke vi havde fået penge ind på kontoen fra lønkompensation for et par uger siden, så tror jeg, at vi havde været nødt til at dreje nøglen om, siger Johnny Poulsen, som kan fortælle, at hotellet foruden lønkompensations-kronerne har tjent penge på at levere take-away.

- Foruden her i byen er der lige nu rigtig mange fra den sydlige del af Kolding, som vælger at køre herud og hente mad. Vi har haft mellem 50 og 70 bestillinger på en dag, og vi er enormt glade for, at der er så mange, som har valgt at benytte sig af vores take-away, men det kan selvfølgelig mærkes på pengepungen, at alle vores selskaber er aflyst. Det er normalt der, vi henter en stor del af omsætningen, siger Johnny Poulsen.

Annonce

En dag af gangen

Selvom hotellet igen har åbent for spisende gæster, fortsætter man stadigvæk med at levere take-away. Fremover vil det dog være med en lettere begrænset åbningstid.

- Vi har arbejdet rigtig mange timer i de forgangne uger, så vi er nødt til også at passe på os selv, for vi kan ikke blive ved med at løbe så stærkt, som vi har gjort. Derfor har vi valgt, at vi holder lukket om mandagen fremover, siger Johnny Poulsen:

- Lige nu tager vi en dag af gangen, og selvom det er rigtig hårdt, bliver vi selvfølgelig ved med at kæmpe for det. Det skylder vi både os selv og vores fantastiske personale, som yder en rigtig stor indsats i øjeblikket, siger Johnny Poulsen.

Lars og Heidi Jensen havde taget familien med på Hotel Vamdrup for at fejre Heidis 45 års fødselsdag på den første åbningsdag efter den omfattende coronalukning. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Der var fuld koncentration i køkkenet, hvor der blandt andet blev anrettet burgere til de sultne gæster. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce