Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Johanne giver nyt liv til Jordrups gamle foderstofbygning: Jeg elsker at skabe noget selv

Det er blandt andet bagvæggen her, som Johanne mangler at få malet. Til venstre for disken kommer der til at være arbejdsstationer, mens der modsat af, hvor Johanne står, kommer til at være plads til hårvask. Johanne har desuden startet et samarbejde med den lokale kunstner GitteS, som kommer til at udstille diverse brugskunst i en del af salonen. Foto: Søren Gylling
28-årige Johanne Hauge har drevet frisørsalon i Jordrup igennem de seneste par år. Nu har hun lejet sig ind i en ny bygning i Hovedgaden, hvor hun sammen med sin kæreste er i gang med en omfattende renovering og forskønnelse af lokalerne.

Jordrup: Løse ledninger hænger stadigvæk ned fra loftet, endevæggen mangler en klat maling og en kombination af arbejdslampe midt på gulvet, en hjemmebygget disk og et stort vinduesparti mod gaden danner indtil videre rammerne om 28-årige Johanne Hauges nye frisørsalon, Salon Hauge, i Hovedgaden 4.

Siden slutningen af juli har hun sammen med sin kæreste arbejdet på at renovere lokalerne, som tidligere har huset alt fra en foderstofforretning til senest et eventbureau.

- Allerede for halvandet år siden var vi faktisk forbi for at kigge på lokalerne ved siden af, fordi det her var lejet ud til en anden, og så var det ikke lige det rette tidspunkt, men da jeg så fik øje på det her og på de der bjælker, siger Johanne Hauge og kigger op mod nogle gamle træbjælker, som holder loftet oppe i den 90 år gamle bygning:

Annonce

- Så var jeg bare slet ikke i tvivl om, at det var her, jeg skulle have salon, så da det pludselig blev ledigt, så slog vi altså til, siger hun.

Lange dage

Henover sommeren har Johanne og kæresten Dennis knoklet efter arbejdstid for at få sat de nye lokaler i stand, og det er ikke fremmed for Johanne at skifte kam og saks ud med en malerpensel.

- Vi har tidligere bygget en del om i privaten, og jeg kan faktisk ret godt lide det der med at renovere noget, især når jeg hele tiden kan se processen i det, at nu er den ene væg ligesom færdig, og så kan jeg hoppe videre til at male den næste. Jeg er ikke så god til det der med gipsvægge. Det tager simpelthen for lang tid, men Dennis er heldigvis håndværker, så det kan han tage sig af, siger hun grinende.

Johanne Hauge sidder her foran det store vinduesparti, som vender ud mod Hovedgaden. Vinduerne sørger bygningens ejer for at få udskiftet, mens Johanne og hendes kæreste Dennis selv har stået for at renovere lokalerne indvendigt. Foran vinduerne bliver der plads til, at kunderne kan sidde og vente, inden de skal klippes. Foto: Søren Gylling

Foruden nye lofter og gulve og maling på væggene, får også det gamle toilet i kælderen en overhaling, vinduerne i bygningen bliver skiftet ud, og så har parret selv bygget en ny disk til salonen.

- Vi har nogle lange dage lige nu, fordi det hele ligesom skal foregå ved siden af vores arbejde, så jeg stod og malede vægge her til klokken 22.30 i går. Det er heldigvis ikke sådan hver dag, men der er meget arbejde i det, fordi vi også gerne vil gøre det hyggeligt, og så er det også bare fedt selv at gå og lave sit eget sted fra bunden, siger Johanne Hauge.

Annonce

Betydning lokalt

Johanne er opvokset på en gård i Nustrup syd for Jels, men har i mange år boet i Sønderborg, hvor hun tog sin uddannelse, og senest i Kolding, men det trak i hende for igen at komme ud og bo i en mindre by.

- De naboer jeg havde i Kolding, vi hilste jo nærmest ikke på hinanden, hvis vi mødtes på gaden, og det manglede jeg bare, så jeg har altid drømt om at bo uden for byen. Så er det jo også bare en bonus, at vi kan få lov til at være med til at forskønne en del af de gamle bygninger og på den måde være med til at skabe lidt liv herude, siger Johanne Hauge.


De naboer jeg havde i Kolding, vi hilste jo nærmest ikke på hinanden, hvis vi mødtes på gaden, og det manglede jeg bare, så jeg har altid drømt om at bo uden for byen. Så er det jo også bare en bonus, at vi kan få lov til at være med til at forskønne en del af de gamle bygninger og på den måde være med til at skabe lidt liv herude.

Johanne Hauge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce