Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Kæmpe illegal cigaretfabrik afsløret i Vamdrup: 13 mænd fra Ukraine og Polen er nu varetægtsfængslet

Det er på gården her, at mændene angiveligt har produceret de mange millioner cigaretter. Tirsdag i sidste uge slog politiet til med en stor ransagningsaktion. Foto: Casper Vagner Christensen
Ifølge sigtelsen mod 13 udenlandske mænd har de produceret mindst 45 millioner ulovlige cigaretter. Samtidig skulle staten være blevet snydt for knap 80 millioner kroner. Onsdag i sidste uge blev mændene varetægtsfængslet.

Vamdrup: En  stor cigaretfabrik, som ulovligt at fremstillet adskilligere millioner cigaretter, er blevet afsløret på en landejendom ved Vamdrup.

Det oplyser politiet.

13 ukrainere og polakker blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger i den opsigtsvækkende sag.

De 13 sigtes for at have produceret ikke under 45 millioner ulovlige cigaretter med henblik på videresalg i Europa. De sigtes desuden for at have undladt at betale afgifter, sådan at den danske statskasse blev unddraget for over 78,8 millioner kroner.

De 13 mænd er også sigtet for groft smugleri ved at smugle råtobak ind i Danmark. Alle 13 nægtede sig skyldige, ligesom de nægtede at udtale sig.


Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet.

Morten Vegger, vicepolitiinspektør


Annonce

Koordineret samarbejde

Det var afdelingen Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi, der tirsdag slog til mod landejendommen. Ved aktionen blev de 13 mænd, der er i alderen 32-70, anholdt.

Anholdelserne skete efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og udenlandske politimyndigheder har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

- Ved aktionen blev der beslaglagt cirka 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Dørene blev lukket for offentligheden under grundlovsforhøret.

Mændene blev fragtet til Retten i Kolding i store blå busser, og i retten blev mændene fremstillet i grundlovsforhør i to forskellige sale. Ukrainerne i den ene og polakkerne i den anden. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce