Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Kære Vamdrup... Ekstra Bladet kan bare komme an

Per Rudbæk er skoleleder på Vamdrup Skole og vil løbende levere klummer til Ugeavisen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

For et par uger siden sad jeg godt tilbagelænet og afslappet i min sofa – som man jo ofte gør i en weekend. Jeg havde tændt for mit TV, og der var en reklameblok i gang. Pludselig var der et billede af en cykel, der stod lænet op ad en lygtepæl. Det blæste betragteligt, da papir og andet affald susede forbi. Til sidst vælter cyklen og denne tekst kommer frem på skærmen: ” Der sker ikke en skid i Vamdrup!” – og fortsætter: ”Men når der gør, skal vi nok skrive om det – Ekstra Bladet.”

Min første og umiddelbare tanke var: Det er simpelthen ikke rigtigt!!! Er der et sted, der sker noget, så er det da i Vamdrup. Hvor ved jeg det fra, kan man så med god ret spørge, for det er jo ingen hemmelighed, at jeg ikke bor i Vamdrup. Jeg bor ret langt væk faktisk.

Jo, i de 9 år, hvor jeg har arbejdet som skoleleder på Vamdrup Skole, har jeg glædet mig over, hver gang jeg er kørt ind over bygrænsen, at man bliver budt velkommen af store flotte og farvestrålende skilte, der reklamerer for: Open by Night, Sjov Fredag, vinfestival, kreativ festival, julemarked og meget, meget mere... og aldrig så snart er et skilt taget ned, før et nyt er sat op. Der sker noget i Vamdrup hele tiden er mit indtryk.

Jeg plejer at sige, at jeg har verdens bedste job. Prøv at forestille jer, at møde ind hver dag og have fornøjelsen af at være i selskab med 550 glade og nysgerrige børn og unge, samt 60-70 dedikerede voksne. Man skulle være et skarn, kunne man ikke glæde sig over det. Min hverdag er fyldt med store og små oplevelser – hver dag er faktisk en lille fortælling i sig selv.

Det kan virke uretfærdigt at fremhæve en af disse oplevelser på bekostning af andre, men jeg gør det altså alligevel. Tre piger fra vores 6. årgang har udviklet et koncept, hvor de fire gange årligt besøger Plejecenteret Elim og laver aktiviteter for og med de ældre. Pigerne har selv taget kontakt til og lavet aftalerne med Elim. I må have mig undskyldt, men jeg synes altså, det er ret godt gået.

Jeg kunne blive ved, min dag er fyldt med gode fortællinger store som små, så derfor siger jeg: I kan bare komme an Ekstra Bladet. Let bagdelen og kom til Vamdrup – her sker der masser – hver dag!!!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce