Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Lønkompensation har haft stor betydning for tøjbutik på Torvet

Rie Berg, som er indehaver af tøjbutikken Berg & Bove, har ligesom så mange andre forretningsdrivende benyttet sig af regeringens ordning om lønkompensation, og det har haft afgørende betydning for, at hun har kunnet beholde sin medarbejder. Arkivfoto: Mathilde Nygaard Jespersen
Hos tøjbutikken Berg & Bove på Torvet har coronakrisen betydet, at Rie Berg i de seneste syv uger har været alene om at styre butikken. Efter syv uger er hendes hjemsendte medarbejder nu endelig tilbage i butikken, og det giver glæde i hverdagen, men usikkerheden om, hvornår pengene fra regeringens hjælpepakker går ind på kontoen, fylder en del hos indehaveren.
Annonce

Vamdrup: Gensynsglæden var stor, da indehaver af Berg & Bove, Rie Berg, igen efter cirka syv ugers hjemsendelse kunne byde sin medarbejder tilbage bag disken i tøjbutikken på Torvet.

- Det har været en rigtig hård periode, hvor jeg både har arbejdet meget og har været alene i butikken, og det er da trods alt sjovere, når man er to, siger Rie Berg.

Ligesom mange andre forretningsdrivende og virksomheder i Vamdrup har hun benyttet sig af regeringens ordning om lønkompensation, og det har haft en stor betydning for økonomien.

- Det har været med til at gøre, at jeg har kunnet beholde og stadigvæk give løn til min medarbejder, og så kan det godt være, at jeg har haft meget at se til, men det har været vilkårene for, at butikken har kunnet løbe rundt under krisen, siger Rie Berg.

Det har været en rigtig hård periode, hvor jeg både har arbejdet meget og har været alene i butikken, og det er da trods alt sjovere, når man er to.

Rie Berg.

Annonce

Langsom proces

Foruden at benytte sig af lønkompensation har Rie Berg også søgt andre af regeringens hjælpepakker, men i modsætning til lønkronerne, som er gået ind på kontoen, lader de resterende midler vente på sig.

- Det gik forholdsvist hurtigt med at blive godkendt til lønkompensation, men det tager anderledes langt tid med de andre hjælpepakker, som eksempelvis dækker tabt omsætning. Heldigvis er det ikke mig, men min revisor der sidder og bøvler med det, men det giver da en eller anden usikkerhed og frustration, for det er sådan set nu, der er brug for pengene, siger Rie Berg.

Hun er dog fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden for butikken.

- Man er nødt til at se positivt på det hele, og jeg har heldigvis oplevet stor opbakning fra folk i byen, siger Rie Berg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce