Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Lisbeth og Birger har bygget om i stalden: Her er der plads til udstillinger fra lokale kunstnere

Lisbeth Bak Bonnichsen er en af seks kunstnere, som udstiller på Rørkærgård, hvor alle er velkomne til at kigge forbi i weekenderne fra den 13. november og frem til den 6. december. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I løbet af fire weekender i november og december vil nysgerrige kunne opleve kunst af flere forskellige lokale på Rørkærgård. Her har ægteparret Lisbeth Bak Bonnichsen og Birger Hansen Kvist bygget om i den ene stald, og de er selv meget optaget af at være kreative med både glas og beton.
Annonce

Vamdrup: Det vrimler med materialer og farver, juletræer i glas og diverse kreationer i beton og jern i stalden på Rørkærgård. Her har Lisbeth Bak Bonnichsen igennem de seneste mange år sammen med sin mand Birger Hansen Kvist stået bag en årlig hobbyudstilling, hvor seks lokale kunstnere har deres kreationer til salg, og det er muligt for de besøgende at købe alt fra glasdesign, betonkunst og malerier til keramik, 3D-øreringe og blomsterkranse.

- Jeg tror, det er snart ti år siden, at vi byggede om i stalden, så der blev plads til, at både vi og andre i området kunne udstille og have deres ting til salg, og man kan komme forbi og se, hvad de dygtige folk rundt omkring kan. Vi har både til julegaver og værtindegaver, så der er noget for enhver smag, siger Lisbeth Bak Bonnichsen smilende.

Hun er selv en ivrig glaskunstner og har inden for de seneste par år også kastet sig over de særlige ink blæk malerier, hvor man ved hjælp fra særlig blæk og et sugerør puster særlige former på papir.

- Jeg opdagede det for nogle år siden, og så tog jeg kontakt til en i Aarhus, som på daværende tidspunkt underviste i det. Jeg synes bare, at det var virkelig sjovt, og man kan lave så meget forskelligt, siger Lisbeth Bak Bonnichsen.

Annonce

Kunst i hjemmet

Det er ikke kun i stalden på Rørkærgård, at Lisbeth har sin kunst, også inde i hjemmet ses det tydeligt, at kreativiteten er i højsæde hos både hende og manden Birger.

- Jeg har blandt andet lavet et spisebord og sofabord, og det lille skomøbel der har jeg lavet af nogle gamle gulvbrædder, som ellers bare ville være blevet smidt ud, siger Birger Hansen Kvist og peger ned på et lille møbel, hvor to brædder på tværs danner hylder til sko, mens hans hustru forklarer videre:


Jeg tror sådan set, at vi begge to er meget gode til at se muligheder i tingene omkring os, og når der er noget, som sagtens kan genbruges.

Lisbeth Bak Bonnichsen


- Jeg tror sådan set, at vi begge to er meget gode til at se muligheder i tingene omkring os, og når der er noget, som sagtens kan genbruges, eksempelvis har Birger også lavet en flot gren fra skoven i nærheden til en lampe. Det er faktisk ikke så tit, at vi køber ting til vores hjem, for vi kan godt lide at lave det selv, siger Lisbeth Bak Bonnichsen.

Lisbeth Bak Bonnichsen demontrerer her, hvordan hun med et sugerør kan puste det særlige blæk på et kraftigt ark papir og på denne måde danne forskellige mønstre. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Hun har selv nydt at være kreativ, siden hun var helt ung, og både hun og Birger nyder, at de deler interessen for at bruge hænderne.

- Vi komplimenterer hinanden godt, fordi jeg eksempelvis kan lave mine figurer eller billeder af glas, og så kan Birger lave et flot stativ eller ramme af jern eller beton. Det er meget rart, at han kan tage sig af det grovere arbejde, siger Lisbeth Bak Bonnichsen grinende.

Annonce

Åbent for alle

Udstillingen på Rørkærgård er i år åben for besøgende hver fredag til søndag  fra klokken 11 til 17 fra den 13. november og frem til og med weekenden den 6. december. Skulle man være forhindret i at deltage i weekendenne, er man dog altid velkommen til at kontakte Lisbeth og Birger og lave en personlig aftale.

- Vi åbner altid gerne, hvis folk vil ind forbi og kigge, og man kan også bestille ting hos os, hvis der er noget, man godt kunne tænke sig i en helt særlig farve eller lignede, siger hun og forklarer videre, at parret også tilbyder en helt særlig service for de ældre i området:

- Vi bor jo lidt uden for byen, så hvis man sidder i Vamdrup og har svært ved at komme hertil, men man gerne vil på besøg, så kører vi gerne ud og henter folk, siger Lisbeth Bak Bonnichsen, som samtidig understreger, at alle regler i forbindelse med corona naturligvis bliver overholdt:

- Skulle vi blive for mange herude på samme tid, så har vi heldigvis masser af areal uden for, hvor man kan opholde sig, siger hun.

I en del af gården har Lisbeth og Birger indrettet en lejlighed, hvor det er muligt for både gæster at leje sig ind i løbet af hele året. Også i denne lejlighed er der en del af parrets kunst, som præger indretningen. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce