Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Lokal S-kandidat fik ikke nok stemmer til at blive spidskandidat

Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup går efter at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding. Men hun fik dog kun næstflest stemmer, da partiet holdt opstillingsmøde forleden. Ingen af de tre kandidater fik dog stemmer nok til at blive valgt i første runde, så nu skal partimedlemmerne ud i en digital urafstemning. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Annonce

Vamdrup: Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup, der går efter at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding ved næste kommunalvalg, havde ikke held med sit forehavende, da partiet onsdag aften holdt opstillingsmøde.

Foruden Birgitte Munk Grunnet havde to andre kandidater, Filip Bekic og Elvis Comic, også meldt sig på banen, men ingen af de tre lykkedes med at få de to tredjedele af stemmerne, som partiets regler foreskriver, at man skal have i første valgrunde for at kunne kalde sig spidskandidat.

Filip Bekic var med sine 64 stemmer kun tre stemmer fra at vinde valget, mens Birgitte Munk Grunnet fik 34 stemmer, og Elvis Comic fik tre stemmer.

Dermed skal Socialdemokratiet i Kolding nu ud i anden valgrunde, som er en digital urafstemning blandt de lidt over 400 medlemmer i Kolding Kommune. Her kræver det mindst 50 procent af stemmerne for at blive valgt som spidskandidat. Lykkes det ikke for nogen, skal de to kandidater, som får flest stemmer i anden runde, ud i en tredje runde, hvor det er almindeligt flertal, der afgør sagen.

Der var mødt 101 S-medlemmer op til opstillingsmødet i Parkhallen onsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce