Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Lokal Vamdrup-dreng er ny mægler hos EDC

Søren Damgaard Bærentsen blev færdig som mægler i starten af januar og arbejer fast hos EDC Mæglerne i Vamdrup. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Da drømmen om at blive professionel håndboldspiller brast for 23-årige Søren Damgaard Bærentsen, måtte han sadle om og søge mod andre karriereveje. Her faldt valget på mægler-branchen, som kombinerer hans interesse for økonomi med muligheden for at møde og tale med nye mennesker.
Annonce

Vamdrup: I starten af januar kunne 23-årige Søren Damgaard Bærentsen kalde sig uddannet mægler efter et to-årigt kombineret uddannelses- og trainee-forløb hos EDC Mæglerne på Jernbanegade. Egentlig var planen, at Søren Damgaard Bærentsen skulle være professionel håndboldspiller, da han for nogle år siden blev optaget på SønderjyskE's talenthold, men gentagne skulderskader og operationer fik sat en stopper for drømmen om en levevej med harpiks på fingrene.

- Jeg fik at vide fra lægerne, at hvis jeg kom til skade med skulderen en gang mere, så ville de ikke kunne rette op på det igen, og det var og er for stor en risiko at løbe, så jeg måtte kigge mig om efter en anden levevej, siger Søren Damgaard Bærentsen.

Han har altid været glad for matematik, og derfor faldt valget i stedet på den to-årige finansøkonom-uddannelse, og da han var færdig med det, valgte han at læse videre som mægler.

- Jeg kunne ikke tænke mig at sidde i en bank eller andet, hvor jeg vil bruge størstedelen af tiden på at sidde og kigge ind i en skærm, så mægler-faget virkede til at passe godt til mig, fordi jeg har mulighed for også at komme meget ud af kontoret og møde sælgere og købere, siger Søren Damgaard Bærentsen.

Annonce

Første salg

Søren Damgaard Bærentsen er vokset op i Vamdrup og bor også stadigvæk i byen. Det var da også de lokale rødder, der førte til, at han fik sit første salg i hus.

- Mit første hussalg var lige omme på Østergade og var faktisk til min egen frisør. Jeg vidste, at familien havde solgt deres bolig i Kolding og gerne ville lidt væk fra byen, så jeg tog chancen og ringede til hende, og det lykkedes heldigvis. Jeg tror aldrig, at man glemmer sit første salg, siger Søren Damgaard Bærentsen, og det bliver bekræftet af hans mere erfarne chefer og indehavere af EDC Mæglerne, Lars Slangerup og Ole Kronholm:

- Første hussalg er ligesom første kys. Det glemmer man ikke sådan lige, lyder det grinende fra Ole Kronholm, som kun har roser til den nye unge mægler:

- Søren er meget ihærdig og generelt bare rigtig dygtig til at være opmærksom og til stede i lokalsamfundet. Det så vi allerede, da han var under uddannelse, og det er kun gået fremad for ham siden, så vi er rigtig glade for, at han fremover er at finde på vores kontorer, siger Ole Kronholm.

Søren Damgaard Bærentsen kommer til at arbejde både hos EDC Mæglerne i Vamdrup og Vejen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce