Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Mæglerkæde holder gang i hjulene trods corona

De har haft travlt i de forgangne måneder hos Ole Kronholm (i midten) og EDC Mæglerne i Jernbanegade. Ikke nok med at virksomheden har solgt mange huse, så har mæglerkæden også valgt at indføre nye virtuelle tilstandsrapporter, som skal gøre det lettere for købere og sælgere at danne sig et overblik over anmærkningerne på et hus. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Da corona ramte, gik stort set alt aktivitet hos EDC Mæglerne i Jernbanegade i stå. Siden har ejendomsmæglerne fået rettet op på skuden og har desuden indført nye tiltag i form af virtuelle tilstandsrapporter.

Vamdrup: Da coronakrisen ramte tilbage i marts, gik alt aktivitet mere eller mindre i stå hos EDC Mæglerne i Jernbanegade, og mæglerne gik mod en april, hvor der ikke var mange aftaler i kalenderen, og hussalget nærmest stod stille.

- Vi nåede da at blive bekymrede. Det tror jeg, at der var rigtig mange i forskellige brancher, der var, fordi alt bare stoppede virkelig brat fra den ene dag til den anden, og der skete nærmest ingenting i hele april. Det var ikke specielt mange huse, vi fik solgt, siger Ole Kronholm, som er ejendomsmægler og indehaver af EDC Mæglerne i Vamdrup.

Siden de stille måneder i foråret er det hele dog vendt på hovedet hos mæglerne, som hen over sommeren og i det tidlige efterår har haft mere end almindeligt travlt med hussalget, og det er særligt boliger til familier, der er eftertragtede.

Annonce

- Vi har solgt markant mere, end vi gjorde i de samme måneder sidste år. Det er faktisk lige før, at vi mangler huse at sælge. Vi ville helt sikkert uden problemer kunne sælge yderligere 20 af de såkaldte en-families-huse, siger Ole Kronholm.

Fokus på tilstanden

Samtidig med de positive takter i forhold til salget af huse, har mæglerne i et forsøg på at gøre det endnu mere tilgængeligt for både købere og sælgere, valgt at indføre såkaldte visuelle tilstandsrapporter. Det betyder, at man via et link kan få adgang til billeder af de forskellige anmærkninger, der måtte være på det hus, man overvejer at købe.

- Det er med til at gøre det væsentlig lettere for både købere og sælgere at få syn for sagen for, hvad en anmærkning egentlig dækker over, hvor det i de gamle rapporter nærmest krævede en fagperson for at forstå, hvad det egentlig var, der stod på siderne, siger Ole Kronholm og forklarer videre, at der fra 1. oktober desuden fra statens hånd er blevet indført nye tilstandsrapporter:

- De nye bliver med et farvekodesystem med rød, gul og grøn, som skal gøre det tydeligere, hvilke problemer der er i huset, siger han.


Vi nåede da at blive bekymret. Det tror jeg, at der var rigtig mange i forskellige brancher, der var, fordi alt bare stoppede virkelig brat fra den ene dag til den anden, og der skete nærmest ingenting i hele april.

Ole Kronholm


Foruden de nye tilstandsrapporter har corona haft den betydning for EDC, at man har afskaffet åbent hus og i stedet udelukkende har en-til-en-fremvisninger af husene.

- Det er naturligvis også med til at give travlhed, og mæglerne render meget ud og ind af dørene i øjeblikket, men det kan vi ikke rigtig tillade os at klage over, siger Ole Kronholm smilende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce