Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ødis får snart sin søpavillon

Lige præcis her kommer søpavillonen i Ødis til at ligge. Hvis alt går efter planen, kan pavillonen stå klar til næste sommer, fortæller lokalrådsformand Annebet Sjøgaard og Jens Søgaard Jørgensen, der er tovholder på projektet. Foto: Thomas Holl
Hvis alt går som planlagt, står både en ny søpavillon og resten af landsbyfælled-området i Ødis færdigt til næste sommer. Faciliteterne og området skal være et mødested og samlingspunkt for både byens borgere og gæster.

ØDIS: Planerne om at skabe et fælles mødested i Ødis med naturen som omdrejningspunkt skrider godt fremad. Rigtig godt endda.

De seneste år har Lokalrådet ØBØF (Ødis Bramdrup, Ødis og Fovslet, red.) arbejdet med projekt Ødis Søpark på det grønne område mellem Ødis Sø og Steppingvej.

Ambitionen er at skabe en søpark og en søpavillon, der skal kunne benyttes af daginstitutioner, skole, plejehjem, spejdere og byens borgere generelt i det daglige, og som kan danne rammen om de arrangementer, der hvert år finder sted i Ødis.

Annonce

Finansieringen er i hus

Først og fremmest gælder det etableringen af søpavillonen. Budgettet er 3,5 millioner kroner inklusive moms, og arbejdsgruppen bag har nu pengene i hus. Pavillonen er tegnet af Tegnestuen Mejeriet.

- Lige nu forestår tegnestuen myndighedsundersøgelser af arealet - altså om der skal foretages jordbundsprøver osv. - og samtidig foretager ingeniører beregninger på selve konstruktionen. I december bliver projektet så sendt i udbud til håndværkerfirmaerne, fortæller Jens Søgaard Jørgensen.

Han er tovholder på projektet og i øvrigt tidligere formand for byens lokalråd.

Hvis vejret holder, skal byggeriet efter planen gå i gang 1. februar, og så skal søpavillonen gerne stå færdig 30. juni

Jens Søgaard Jørgensen, Ødis
Sådan kommer Ødis' søpavillon til at se ud. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Annonce

I gang til februar

- Hvis vejret holder, skal byggeriet efter planen gå i gang 1. februar næste år, og så skal søpavillonen gerne stå færdig 30. juni. På toppen af pavillonen bliver der etableret en infovæg/læseskærm, hvor man kan læse om Ødis før og nu, siger Jens Søgaard Jørgensen.

- Og befolkningen er meget velkommen til at bidrage med ideer til, hvad tavlerne kan indeholde af information om lokalområdet, tilføjer Annebet Sjøgaard, der er formand for lokalrådet.

Infovæggen bliver også beklædt med et kort over hele Ødis Sogn, som forsynes med UV-bestandig folie, så det kan modstå dårligt vejr.

Søpavillonen bliver en del af landsbyfælleden i Ødis - og den resterende del af fælleden bliver næste projekt for lokalrådet.

Annonce

For store og små

Tanken er, at fælleden samlet set skal være et levende fællesrum for borgere og gæster i alle aldre og med plads til læring og leg for både store og små.

Derfor har lokalrådet ud over projektet med søpavillonen søgt blandt andet Kolding Kommunes fundraising-pulje om midler til anlæggelse af blandt andet skulpturelle elementer, frugttræer, bålplads og shelter.

- Til denne del af projektet har vi budgetteret med cirka 190.000 kroner, og forhåbentlig kan både søpavillonen og den samlede landsbyfælled stå færdig samtidig - altså 30. juni næste år. Men det kan kun lykkes, hvis vi har en hel del frivillig arbejdskraft til rådighed, lyder det fra Annebet Sjøgaard og Jens Søgaard Jørgensen.

- Borgerne har på nuværende tidspunkt bidraget med godt 100.000 kroner til projektet med søpavillonen, og det er vi meget taknemlige for, siger Jens Søgaard Jørgensen og Annebet Sjøgaard. Foto: Thomas Holl

De glæder sig i øvrigt over, at borgerne i Ødis har bakket økonomisk godt op om projektet med søpavillonen.

- Borgerne har på nuværende tidspunkt bidraget med godt 100.000 kroner, og det er vi meget taknemlige for, siger de.

Ødis Søpark

I 2016 købte Kolding Kommune et område ved Ødis Sø. Ideen var at skabe et samlingssted for børn, unge og ældre i lokalområdet. De seneste år har lokalrådet så arbejdet med projekt Ødis Søpark, og det har blandt andet resulteret i etableringen af en cirkelbro ved søen.

Budgettet for projekt Søpark er 3,5 millioner kroner inklusive moms. Finansieringen ser således ud:

Nordea Fonden: 1.000.000 kroner. Realdanias kampagne "Underværker": 1.000.000 kroner. Kolding Kommune: 1.000.000 kroner. Kolding Kommunes landsbypulje: 400.000 kroner. Lokal indsamling: Cirka 100.000 kroner.

Desuden har lokalrådet søgt og fået bevilget 40.000 kroner fra Esther og Hans Clausens Mindefond til finansiering af infovæg og infotavler.


Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce