Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ny bestyrelse i Teatertruppen jagter kamerafolk, kagebagere og alt derimellem

På øverste række er det fra venstre mod højre: Kasserer og tidligere formand Bente Jensen, nuværende formand Solvej Hansen, suppleant Christine Rieper og suppleant Lone Bødskov Østergaard. På nederste række fra venstre mod højre: Menigt medlem Nina Clausen, næstformand Vibeke Rieper og menigt medlem Mette Klaaborg Thye. Den nye bestyrelse står her foran kulisserne til "Folk og røvere i Kardemommeby", som  er efterårets børnestykke, og som børnene selv har været med til at male kulisser til. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I slutningen af juni blev der valgt ny bestyrelse i Teatertruppen Vamdrup 83. Den tager nu for alvor fat på arbejdet med at opsætte efterårets forestillinger og ikke mindst med at forsøge at skaffe flere frivillige hænder til at hjælpe til.
Annonce

Vamdrup: I slutningen af juni blev den nye bestyrelse i Teatertruppen Vamdrup 83 endelig valgt. Det skulle ellers efter planen være sket allerede i maj, men coronakrisen fik udsat det hele. Ikke desto mindre er den nye bestyrelse sprængfyldt med energi og klar til at tage hul på foreningsarbejdet, og øverst på to-do-listen står at skaffe flere hænder til at gennemføre forestillingerne i foreningen.

- Vi har brug for folk, der kan hjælpe til, når stykkerne skal opføres, og det er, hvad enten man er dygtig håndværker, og man kan bygge kulisser, eller man kan finde ud af at styre et lys- og lydanlæg, eller man er god til at sætte hår, eller man bare har lyst til at bage en kage, som vi kan sælge til forestillingerne. Alt vil faktisk være en hjælp, siger Vibeke Rieper, som er næstformand for Teatertruppen.

Bestyrelsen fortæller, at foreningen i øjeblikket har cirka 60 betalende medlemmer, og at der generelt er stor opbakning til at komme til at være en del af de årlige teaterstykker for både børn og voksne. Foreningen har dog allerede fra det kommende år taget konsekvensen af de manglende frivillige og har valgt at skære ned, så man i stedet for at spille fire stykker i løbet af en teater-sæson, kun vil opføre det halve.

- Lige nu er vi simpelthen udfordret på, at vi mangler flere frivillige til at kunne favne interessen for at spille teater. Så vi er desværre nødt til at ændre på mængden af forestillinger, fordi det også er de samme mennesker, der trækker læsset hver gang, og det skal også kunne hænge sammen at være med. Så nu kommer vi til at spille et stykke i foråret og et i efteråret, siger Solvej Hansen, som er den nye formand for bestyrelsen.

Samtidig med at foreningen mangler frivillige, er det samtidig dyrt at skulle købe rettighederne til at opføre de forskellige stykker, og så trænger foreningens lydanlæg til at blive skiftet ud. Alt sammen udgifter, som er hårde ved pengekassen.

- Man tænker måske ikke lige over, når man ser et stykke, at det faktisk koster ret mange penge at få lov til at spille, og at det også er dyrt at sætte op. Hvis vi eksempelvis ikke har nogen, der er dygtige til at sy, og som kan lave et dyrekostume, så er vi nødt til at ud og købe det, og det løber bare hurtigt op, siger Solvej Hansen.

Annonce

Det fede ved teater

Alle de nye medlemmer af bestyrelsen har været en del af foreningen igennem flere år, og mange har både været på scenen, instrueret og været med til at bygge kulisser. Spørger man dem, er de derfor slet ikke i tvivl om, hvilken forskel det gør at være en del af en teaterforestilling, hvad enten det er på de skrå brædder eller bag ved scenetæppet.

- Det er med til at danne fællesskaber på tværs af alder og køn, og vi ser bare gang på gang, hvordan både børn og unge udvikler sig. I starten tør de nærmest ikke at sige noget som helst på scenen, men de får gradvist mere og mere selvtillid og tro på tingene, og så blomstrer de bare, siger Lone Bødskov Østergaard, som er suppleant i bestyrelsen og flere gange har været instruktør på børnestykkerne i foreningen.


Det er med til at danne fællesskaber på tværs af alder og køn, og vi ser bare gang på gang, hvordan både børn og unge udvikler sig. I starten tør de nærmest ikke at sige noget som helst på scenen, men de får gradvist mere og mere selvtillid og tro på tingene, og så blomstrer de bare.

Lone Bødskov Østergaard


I den sidste weekend i oktober er det stykket "Folk og røvere i Kardemommeby", der er på plakaten for foreningens yngste medlemmer, mens årets voksenstykke i år er "1929 - En gangstermusical", som opføres i midten af november. Begge dele foregår på scenen på Vamdrup Skole i Østergade.

Hvis man er interesseret i at vide mere om Teatertruppen Vamdrup 83, eller man kan gerne vil bidrage til en af de kommende forestillinger, så kan man kigge nærmere på foreningens Facebook-side: Teatertruppen Vamdrup 83.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce