Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ny genvej skal gøre det lettere at komme af med affaldet på genbrugspladsen

I løbet af 2020 vil der blive etableret en genvej på genbrugspladsen på Østermarksvej, så det bliver muligt at vende inde på pladsen i stedet for at skulle ud på vejen for at komme ind på pladsen igen. Arkivfoto: Mathilde Nygaard Jespersen
Inden året rinder ud, bliver der etableret en ny genvej på genbrugspladsen på Østermarksvej. Det skal gøre det lettere for både borgere og personale at færdes på pladsen.
Annonce

Vamdrup: Fremover skal det være endnu nemmere at komme af med affaldet på genbrugspladsen på Østermarksvej. På et møde i Kolding Kommunes teknik- og klimaudvalg blev det i denne uge besluttet, at der skal etableres en ny genvej på pladsen.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé både af hensyn til borgerne, som er irriterede over at skulle holde i kø særligt i coronatiden, hvor der er begrænsning på antallet inde på pladsen, og af hensyn til personalet, som skal køre frem og tilbage ude på vejen med trucks og lignende, siger Yrsa Mastrup, som er medlem af teknik- og klimaudvalget for Venstre.

Genbrugspladsen er i dag indrettet sådan, at hvis man som borger kommer til at køre forbi en container, som man skulle have smidt affald i, så er man nødt til at køre ud af porten igen og bagerst i køen på vejen for at komme tilbage ind på pladsen. Det skaber både længere ventetid, trafikgener på vejen, og det kan friste til at smide forkert sorteret affald i pladsens sidste container.


Jeg synes, det er en rigtig god idé både af hensyn til borgerne, som er irriterede over at skulle holde i kø særligt i coronatiden, hvor der er begrænsning på antallet inde på pladsen, og af hensyn til personalet.

Yrsa Mastrup


Derudover er der i forhold til driften af pladsen en tidsmæssig besparelse, idet medarbejderne ikke skal køre ud af porten med rendegraveren, når indholdet i containerne skal komprimeres med skovlen, for derefter at køre ind igen.

Annonce

Snarlig udførsel

Den nye genvej etableres umiddelbart mellem de eksisterende indkørsels- og udkørselsporte inde på pladsen. By- og udviklingsforvaltningen har udarbejdet et udkast til genvejen, som kommer til at måle 40 gange 5 meter. Prisoverslaget på projektet lyder på 430.000 kroner, som tages fra genbrugspladsernes budgetter, og man forventer at kunne gå i gang med arbejdet på pladsen i løbet af 2020.

- Det er trods alt en lille vej, der skal etableres, så der er ingen containere, der skal flyttes, men der skal nok rokeres en lille smule rundt på pladsen for at gøre plads til genvejen, siger Yrsa Mastrup.

Genbrugspladsen vil være åben, mens arbejdet udføres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Jobcentret flytter

Annonce