Annonce
Ugeavisen Vamdrup

"Ny" Røde Kors-butik: - Vi kommer til at udnytte pladsen meget bedre

Connie Maigaard og hendes personale samt en gruppe frivillige er i fuld gang med lave indretningen i Røde Kors-butikken helt om. Det betyder blandt andet, at alle varer får nye placeringer i butikken. Foto: Thomas Holl
Genbrugsbutikken i Østergade får helt ny indretning, og samtidig bliver der mere plads til varesorteringen, fortæller daglig leder, Connie Maigaard. Hun ærgrer sig samtidig over, at Røde Kors-butikken stadig oplever mange tyverier.

VAMDRUP: - Vi får på mange måder en "ny" butik, og den glæder vi os til at slå dørene op til.

Det fortæller Connie Maigaard, der er daglig leder af Røde Kors-butikken i Østergade i Vamdrup. Sammen med sit personale og en række frivillige er hun i fuld gang med at ændre indretningen i forretningen radikalt.

- Vi vil gerne udnytte pladsen bedre og samtidig få endnu mere system i tingene, end vi allerede har. Derfor er vi i gang med at endevende butikken og stille reolerne og varerne op på en ny og mere hensigtsmæssig måde. Alle varer får nye pladser, siger Connie Maigaard.

Annonce

Mere plads til sortering

Samtidig mangler man plads i varesorteringen, og det problem bliver nu løst.

- Vi har et indhak, hvor man i dag kan finde CD’er, bøger og blade, og det areal vil vi fremover bruge til at sortere varer. Samtidig kan vi fjerne de plader, der adskiller indhakket fra den nuværende sortering, så vi får ét stort areal. Dermed behøver vi ikke længere at bruge vores loft til at sortere varer. Den vindeltrappe, der fører op til loftet, er ikke ufarlig at bruge - særligt ikke, når man skal op og ned mange gange. Derfor vil vi fremover kun bruge loftet til opbevaring, siger Connie Maigaard.

Annonce

Klar lige efter nytår

- Alt i alt kan man sige, at vi får lidt mindre plads til varerne, men til gengæld udnytter vi den bedre. Samtidig bliver det lettere at overskue butikkens varesortiment, tilføjer hun.

Det var egentlig planen, at Røde Kors-butikken ville holde lukket over fire dage i januar 2022, hvor man så ville flytte rundt i butikken. Men den plan er droppet.

Vi får lidt mindre plads til varerne, men til gengæld udnytter vi den bedre. Samtidig bliver det lettere at overskue butikkens varesortiment

Connie Maiigaard, daglig leder af Røde kors-butikken

- Vi holder altid lukket mellem jul og nytår, og i år holder vi endda juleferie allerede fra den 19. december. Her har vi traditionelt ikke så travlt, og den forlængede periode giver os tid til at blive færdige med projektet, så den ”nye” butik står klar, når vi åbner igen mandag den 3. januar. Jeg synes også, at det var mest rigtigt at lukke butikken i forbindelse med de aktuelle restriktioner - og ikke efter, at vi forhåbentlig kan holde åbent igen, siger Connie Maigaard.

- Man kan godt blive irriteret over, at der bliver stjålet så mange varer fra os, når man tænker på, hvor mange der arbejder gratis til fordel for velgørenhed. Nogle af de frivillige har endda fuldtidsjob ved siden af, siger Connie Maigaard fra Røde Kors-butikken i Vamdrup. Foto: Thomas Holl
Annonce

Fortsat ubudne gæster

Mens hun glæder sig til at vise butikkens kunder den ”nye” Røde Kors-butik, kunne hun til gengæld godt undvære de mange tyverier, hun og personalet i snart to år har døjet med.

- Vi oplevede heldigvis et fald i tyverierne hen over sommeren og begyndelsen af efteråret, men nu er antallet desværre steget igen, siger hun.

I foråret 2020 satte man et overvågningskamera op foran butikken, men der bliver altså fortsat stjålet effekter fra det område under halvtaget, hvor man kan stille sine donationer. Også midt om natten.

- Så kommer tyvene typisk med pandelygter og varebil. Som regel kan vi via kameraet se bilens nummer og sende sagen videre til lokalbetjenten, siger Connie Maigaards mand, Hans Ole Maigaard, der er frivillig i butikken.

Der bliver også stadig stjålet fra selve butikken, mens den holder åbent.

Annonce

Sætter flere gitre op

- Folk stjæler både ting, der koster få kroner, og for større beløb. Vi har lige fået nogle helt nye tasker af mærket Hvisk og kan konstatere, at der allerede er blevet stjålet en af dem. Prismærket lå smidt i vores legetøjsafdeling, siger Connie Maigaard.

I nær fremtid - formentlig inden jul - bliver der sat flere gitre op foran butikken, så man kan passe på donationerne.

- Det betyder, at man ikke længere vil kunne aflevere sine donationer under halvtaget, når butikken ikke er åben. Men jeg har også hele tiden opfordret til, at man afleverer sine ting i butikkens åbningstid, så vi på den måde kan mindske risikoen for, at de bliver stjålet, siger Connie Maigaard.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce