Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Nyt initiativ: Fælles måltider skal bringe Vamdrups familier tættere sammen

Til april får familier i Vamdrup mulighed for at være en del af Hele Danmarks Familieklub, som skal skabe relation og nærvær på tværs af forskellige typer af familier. Pressefoto: Frederik Johs
Den første april åbner et nyt tilbud til familier i Vamdrup, som har brug for øget nærvær og sammenhold. Det sker i form af fælles måltider og aktiviteter for både børn og voksne. Bag initiativet står Hele Danmarks Familieklub, som har til hensigt at skabe nye fællesskaber på tværs af familier.
Annonce

Vamdrup: Fra april starter et nyt initiativ ved navn Hele Danmarks Familieklub i Vamdrup. Det er tanken, at initiativet skal fungere som samlingspunkt for alle typer af familier, som har lyst til at møde andre i lokalområdet eller har brug for nærvær og fællesskab i en presset hverdag.

- Der er mange, som til hverdag har travlt, og man kører lidt i sine egne cirkler i familien, men vi ser en tendens til, at mange egentlig gerne vil være en del af noget og gerne vil møde andre i det område, hvor man bor, og det er noget af det, en familieklub kan være med til at hjælpe på vej, siger Randi Fløe Bjerregaard, som er projektmedarbejder hos KFUM, som er drivkraft bag Hele Danmarks Familieklub.

Alle slags familier og familiekonstellationer kan deltage i en familieklub, hvad enten man er ny familie i byen, eller man har brug et bredere netværk. Hver familieklub består af ni familier og et team af frivillige, som mødes cirka to gange om måneden i løbet af et halvt år.

- Der er rigtig bredde rammer for, hvordan man kan bruge klubben. Hvis der eksempelvis er en frivillig, som er dygtig til at bage småkager eller en, som er glad for at tænde lejrbål, så er man velkommen til at gøre det. Det vigtigste er sådan set, at alle får noget ud af at være med, og at man danner bånd på tværs, siger Randi Fløe Bjerregaard.

Om Hele Danmarks Familieklub

Alle slags familier og familiekonstellationer kan deltage i en familieklub.

Hver familieklub består af ni familier og et hold af frivillige, der mødes cirka to gange om måneden i et halvt år. De frivillige står for planlægning og koordinering, indkøb af mad og aktiviteter til børnene.

Det er gratis at være med i en familieklub – det gælder også måltiderne, der bliver serveret.

Fra april er det muligt at være med i en familieklub i Vamdrup, hvad enten man er familie eller frivillig. Man kan tilmelde sig på hjemmesiden www.heledanmarksfamilieklub.dk.

Annonce

Start i Vamdrup

Familieklubben i Vamdrup bliver den første af slagsen i Kolding Kommune, og det er der ifølge projektmedarbejderen en god grund til.

- Der er flere, der har vist interesse for det i Vamdrup, og så har vi et rigtig godt samarbejde med kirke- og kulturmedarbejderen i byen. Vi har tidligere arbejdet sammen om en klub i Vejen, hvor det gik rigtig godt, så det håber vi også kan blive realiteten i Vamdrup, siger Randi Fløe Bjerregaard.

Hvis man er interesseret i at høre mere om Hele Danmarks Familieklub, enten som familie eller som frivillig, er man velkommen til at komme til informationsmøde den 17. februar klokken 16.30 i kirkehuset på Vestergade 53 i Vamdrup.

- Vi er lige nu på udkig efter både familier og frivillige, som kunne have lyst til at være med, så vi håber, at der er mange, der vil dukke op til mødet og høre mere om det hele, siger Randi Fløe Bjerregaard.

Pressefoto: Frederik Johs
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce