Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Nyt rådgivningstilbud hjælper borgere med økonomiske problemer

Fra november blev det muligt for borgere med økonomiske problemer at få gratis hjælp til at få et overblik over økonomien. Grafik: KFUM's Sociale Arbejde
Fra november blev det muligt for borgere i Vamdrup at få hjælp til at skabe sig et overblik over en trængt økonomi. Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag, og de er stadigvæk på udkig efter både frivillige rådgivere og borgere, som kunne drage nytte af projektet.
Annonce

Vamdrup: I slutningen af november startede et nyt gældsrådgivningstilbud ved navn "På Fode Igen" i Vamdrup. Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag, og tilbuddet har til hensigt at hjælpe borgere med at få et overblik over økonomien i form af alt fra budgetter til kontakt til kreditorer.

- Der er desværre rigtig mange, som af den ene eller anden årsag har problemer med økonomien, og som også kan have svært ved at snakke om det og ved at søge den hjælp, man har brug for, men med det her tilbud er det muligt at få præcis den rette hjælp, og man kan henvende sig så mange gange, man har behov for det, siger Hanne Høy, som er projektmedarbejder på tilbuddet i Vamdrup.

Hun fortæller, at det har været en lidt hård begyndelse for tilbuddet i Vamdrup, og at der endnu ikke er mange borgere, der har benyttet sig af det, men det forsøger foreningen at ændre på.

- Det har været en lidt svær opstart, men jeg ved efterhånden fra andre steder i landet, at sådan er det ofte i begyndelsen. Vi har været rundt ved både jobcenter, kirken og andre institutioner, hvor det giver mening, at vi gør opmærksom på, at det er muligt at få hjælp, og at det er ganske gratis, siger Hanne Høy, som er projektmedarbejder på tilbuddet i Vamdrup.

Om gældsrådgivningen

"På Fode Igen" har siden 2009 hjulpet borgere med at få overblik over økonomien. De frivillige rådgivere kan vejlede og hjælpe inden for:

  • Hjælp til SKAT (forskudsopgørelse, årsopgørelse, etc.)
  • Budgetplanlægning.
  • Muligheder for gældssanering.
  • Boligydelser og boligstøtte.
  • Uddannelseshjælp og SU.
  • Søgning af enkeltydelser til blandt andet medicin, tandbehandling og flytteudgifter.
  • Forbrugslån, kviklån og SMS-lån.
  • Kontakt til og eventuel forhandling med diverse kreditorer.

Man behøver ikke at have gæld for at få rådgivning.

Er man interesseret i at høre mere om arbejdet som frivillig rådgiver, kan man kontakte projektmedarbejder Hanne Høy på telefon: 21345979 eller på mail: hah@kfumsoc.dk.

Annonce

Flere hænder

Det er frivillige kræfter i skikkelse af nuværende eller tidligere bankfolk, revisorer eller advokater, som man møder, når man modtager rådgivning, og Hanne Høy fortæller, at der i øjeblikket er to frivillige, som har valgt at bruge et par timer på at hjælpe borgere med at få styr på økonomien.

- Vi er rigtig glade for dem, som allerede har meldt sig, men vi er også altid på udkig efter flere, som kunne have mod på at rådgive. Det kræver, at man har to ledige timer plus lidt tid til lidt hjemmearbejde hver anden uge, men vi er meget fleksible i forhold til at også at få det til at passe for de frivillige. Så har man kun tid til at hjælpe med at rådgive en gang om måneden, så finder vi også ud af det, siger Hanne Høy.

Rådgivningen foregår på Café Mødestedet i Vamdrup på Jernbanegade 3A. Det er muligt at bestille tid til rådgivning ved at ringe på telefon 29 22 37 62. Der er rådgivning alle tirsdage i ulige uger fra klokken 16 til 18 eller efter aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce