Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Nyt tiltag hos Lægerne i Vamdrup: Nu skal du bære mundbind i lægehuset

Lægerne i Vamdrup beder nu alle patienter om at bruge mundbind, når man færdes i lægehuset, og så har man også skruet yderligere op for brugen af videokonsultationer, hvor det kan lade sig gøre. Arkivfoto: Mathilde Nygaard Jespersen
Fra i mandags beder Lægerne i Vamdrup, alle patienter om at iføre sig et mundbind, når man opholder sig i lægehuset. Det sker for at mindske risikoen for smitte blandt særligt de udsatte borgere.
Annonce

Vamdrup: Siden i mandags har lægerne hos Lægerne i Vamdrup bedt alle patienter, der færdes i lægehuset, om at bære et mundbind fra de træder ind af døren, og til de forlader matriklen igen. Det sker i kølvandet på statsminister Mette Frederiksens pressemøde i fredags, hvor mundbind blev et krav, når man bevæger sig ind på restauranter og caféer.

- Smittetrykket stiger lige nu, og vi har mange udsatte borgere, der kommer i lægehuset, så vi forsøger at være lidt på forkant for at mindske risikoen for vores patienter, siger Ann-Kristina Ebdrup Møller, som arbejder som læge hos Lægerne i Vamdrup og fortsætter:

- Vi bærer selv mundbind, når vi har med patienterne at gøre, så vi synes, at det giver god mening, at vi også nu siger, at man bruger et mundbind, når man færdes i lægehuset, og man er til konsultation hos os, siger hun.

Annonce

Øget brug af video

Foruden det øgede brug af mundbind vil flere af lægehusets konsultationer også foregå over video. Det sker for at begrænse antallet af patienter, der møder op og opholder sig i venteværelset.

- Vi skruede op for at bruge video tidligere, da corona først ramte, og nu begynder vi så at fokusere mere på det igen, fordi vi egentlig fandt ud af, at det fungerer ganske fint og er et godt værktøj. Langt de fleste kan sagtens finde ud af at hente app'en (Min Læge, red.) og logge på, siger Ann-Kristina Ebdrup Møller.


Vi bærer selv mundbind, når vi har med patienterne at gøre, så vi synes, at det giver god mening, at vi også nu siger, at man bruger et mundbind, når man færdes i lægehuset, og man er til konsultation hos os.

Ann-Kristina Ebdrup Møller


Hun forklarer, at der fortsat er nogle konsultationer, som ikke kan klares over video, men når det eksempelvis drejer sig om opfølgende samtaler og svar på hjertekardiogram eller blodprøver, så er video et godt supplement for lægerne.

- Vi kan godt nok ikke lytte på folk, men vi kan se, hvordan de ser ud, vi kan tjekke for eksempelvis øjenbetændelse, ondt i halsen og lignende. Det fungerer særligt fint med børn, som har enten feber eller lignede symptomer, og som vi jo ikke ser i lægehuset i øjeblikket, siger Ann-Kristina Ebdrup Møller.

Anbefalingen med brug af mundbind varer, indtil lægehuset melder andet ud. Man skal selv sørge for at medbringe et mundbind, som man skal påføre sig, inden man træder ind i lægehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce