Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Planer om nyt lægehus lagt på hylden: Nu åbner et sundhedshus i stedet

Der vil fortsat været plads til en almen lægepraksis i sundhedshuset, men der kommer også til at være andre funktioner der. Arkivfoto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Nordic Medicare A/S har indgået en aftale med Kolding Kommune om at leje kommunens nye bygning på Kongensgade i Christiansfeld med henblik på at åbne et sundhedshus. Planen var ellers, at Lægehus Christiansfeld skulle åbne i bygningen.
Annonce

Christiansfeld: Det bliver ikke et lægehus, der kommer til at åbne i Kongensgade i Christiansfeld, som det ellers var planen.

I stedet bliver det et sundhedscenter, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kolding Kommune har ellers siden foråret 2018 arbejdet på at etablere Lægehus Christiansfeld på den tidligere tankstation-grund på Kongensgade, men af pressemeddelelsen fremgår det, at det undervejs har det vist sig udfordrende at samle alle de oprindelige aktører under ét tag.

Derfor har Kolding Kommune nu sagt ja tak til Nordic Medicare A/S, der har tilbudt at leje byggeriet med henblik på at åbne et sundhedshus. Det er Nordic Medicare, der 1. oktober overtog Lars Hertels klinik på Lysestøbervej, efter han har været nødt til at stoppe på grund af sygdom.

Bygningen vil blive rammen om en række sundhedstilbud, og der bliver også plads til en almen lægepraksis.

- Nordic Medicare A/S har I projektet lagt afgørende vægt på, at man i det nye sundhedshus kan møde praktiserende læger, psykolog, fodterapeut, fysioterapeut og kiropraktor så alle i Christiansfeld og omegn får det bedst mulige sundhedstilbud, siger sundhedsfaglig direktør Niels H. Riewerts Eriksen fra Nordic Medicare i pressemeddelelsen.

Annonce

Borgmester glæder sig

Sundheds- og Ældreministeriet, der har støttet byggeriet med ti millioner kroner, har netop godkendt, at Lægehus Christiansfeld bliver til Sundhedshus Christiansfeld, så Kolding Kommune kan nu sætte fart på nybyggerier. Projektets udvikling glæder borgmester Jørn Pedersen (V).

- Projektet på Kongensgade har været længe undervejs, for det har ikke været en enkel sag at skulle erstatte en nedlagt tankstation på en forurenet grund med et moderne og fremtidssikret nært sundhedstilbud. Byggeriet af Sundhedshus Christiansfeld bliver en gevinst for Christiansfelds mange borgere, som der bliver flere af. Christiansfeld er en attraktiv by i vækst, som tiltrækker både turister og nye indbyggere og et moderne sundhedstilbud centralt i byen skaber liv og sikrer udvikling, siger Jørn Pedersen i pressemeddelelsen.

Forventningen er, at lægehus står færdigbygget i starten af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

"Konkurrenceforvridning af værste skuffe": Tonnesen råber op om restriktioner, der fortsat tillader shopping i varehuse

Annonce