Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Politikere klar med millioner til ny bro over omfartsvej

Det er den her bro, Koldings vejpolitikere har givet hinanden håndslag på, at de vil forsøge at skaffe penge til. Broen er tegnet af Schønherr Arkitekter.
Nu kommer der måske alligevel en ny og fin bro over omfartsvejen ved Christiansfeld. Først blev den sparet væk i sidste års katastrofeopbremsning. Men nu vil politikerne bruge corona-millioner på at få den opført alligevel.
Annonce

Christiansfeld: Nu kan spadserende og cyklende borgere og turister nemlig alligevel se frem til, at der bliver bygget en ny og fin bro over omfartsvejen ved Christiansfeld til erstatning for den voldsomt nedslidte blå bro, som ellers står til nedrivning. Det betyder, at de fortsat vil kunne tage turen fra Christiansfeld by og ud til Christinero og Tyrstrup Kro og tilbage igen.

For selvom der ikke er noget at takke coronakrisen for, så er det alligevel takket være den, at politikerne i teknik- og klimaudvalg nu tager brosagen op af skuffen igen, efter at de i forbindelse med kommunens økonomiske hestekur sidste år sparede de 1,1 millioner kroner, der var budgetsat til en ny bro. Håbet med de 1,1 millioner kroner var ellers, at det kommunale tilskud kunne lokke A.P. Møllerfonden til at bidrage med de yderligere 9,8 millioner kroner, der er brug for til at opføre den bro, som Schønherr Arkitekter og billedkunstner Sophia Kalkau har tegnet for Brødremenigheden.

Men da det kommunale tilskud var sparet væk, kom beskeden fra fonden, som i forvejen har støttet flere projekter i Unesco-byen: Afslag.

Den blå bro ved Christiansfeld er så ussel, at den står til afspærring og nedrivning. Den er for dyr at reparere. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Vil handle hurtigt

Nu har politikerne imidlertid fået nye muligheder for at låne og bruge penge til anlægsinvesteringer for at holde hånden under beskæftigelsen, mens krisen raser - og det er den mulighed, udvalgsformand Jakob Ville (V) har foreslået, at Kolding Kommune benytter også her. Jakob Ville siger, at afslaget fra fonden var kommet under alle omstændigheder, fordi det kommunale tilskud på 1,1 millioner kroner var for lavt.

- Men nu ønsker vi at få sat gang i det her projekt, så vi har givet hinanden håndslag på, at vi er villige til at smide mere ind i det her, og vi har bedt om at få et forslag gjort klar til budgetforhandlingerne. Men skulle der komme et tilsagn om fondsstøtte noget før, så vil vi handle hurtigt. Den her bro har enorm betydning for Christiansfeld, og alternativet er jo, at den blå bro skal rives ned, siger Jakob Ville.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce