Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Så kom juletræet på plads på Torvet

Det er ikke hver dag, man ser et svævende juletræ, men det skete faktisk torsdag, da årets juletræ blev fældet på Trelle Ager og efterfølgende fragtet til Torvet i Vamdrup. Foto: Thomas Holl
Træet, som i hele december kommer til at stå på Torvet i Vamdrup, har i mange år stået på Trelle Ager. Nu er det blevet fældet og fragtet til sin nye, midlertidige placering i midtbyen.

Vamdrup: Det tiltrak sig – som altid – en del opmærksomhed, da dette års juletræ torsdag skulle fældes og derefter fragtes til Torvet i Vamdrup.

Som vanligt var det Hans Christian Jespersen fra Trim Service og Ebbe Andersen fra K. Andersens’s Eftf. v/Rikke Andersen, der donerede deres tid til at fælde et stort træ og sørge for, at det kan stå klart til dagen, hvor julemanden kommer til Vamdrup. I år bliver det fredag den 26. november.

Deres håndelag var som altid i orden, men træet voldte dem alligevel lidt besvær.

Annonce

Det tungeste træ

- Jeg tror, det er det tungeste træ, vi nogensinde har fældet og fragtet. Det vejer nok mellem 1,5 og to ton, og stammen er også rigtig tyk i år, lød det fra Ebbe Andersen.

Da træet var blevet fældet på Trelle Ager, gik turen til Torvet. Foto: Thomas Holl

Det er efterhånden blevet en tradition, at borgere kan donere et juletræ, der kan stå på Torvet i årets sidste uger. I år skulle Hans Christian Jespersen og Ebbe Andersen en tur til Trelle Ager, hvor der stod et stort normanstræ hos Eli Knudsen. Og både Eli og flere af naboerne fulgte med stor interesse med i fældningsarbejdet.

- Vi vil gerne have træet fjernet, fordi det tager for meget næring fra en nyanlagt hæk her i haven. Desuden stikker nogle af træets rødder op af græsset, og det er ikke så godt for vores robotplæneklipper, sagde Eli Knudsen.

Jeg tror, det er det tungeste træ, vi nogensinde har fældet og fragtet. Det vejer nok mellem 1,5 og to ton, og stammen er også rigtig tyk i år

Ebbe Andersen
Annonce

Stor erfaring

- Nu skal der rodfræses dér, hvor træet har stået, og så skal der sås græs, tilføjede han, mens Hans Christian Jespersen var i fuld gang med at skære den brede stamme over med sin motorsav.

Stammen på årets træ var meget tyk, og derfor måtte Hans Christian Jespersen for alvor have gang i motorsaven. Foto: Thomas Holl

- Jo, jeg har da en vis erfaring med motorsave. I 17 år fyrede vi med træ derhjemme, og derfor skulle der jo fældes en masse træer. I Trim Service sælger vi også motorsave, i øvrigt som de eneste i Vamdrup, sagde Hans Christian Jespersen, der vurderede, at årets træ er omkring 40 år gammelt.

Da træet var fældet, fik han og Ebbe Andersen med kran og seletøj bugseret det op på ladet af lastbilen, og så gik turen mod Torvet.

Annonce

Fik varmen

Her skulle træet placeres i et 80 centimeter dybt nedstøbt jernrør. Og fordi stammen var så tyk, som tilfældet var - visse steder godt en meters penge - måtte Hans Christian Jespersen for alvor have gang i motorsaven. For stammen måtte maksimalt være 35 centimeter i diameter for at passe til jernrøret.

- Man får da varmen af det her, sagde han efterfølgende.

Hans Christian Jespersen (i midten) og Ebbe Andersen stod som vanligt for juletræsfældningen og -fragtningen i Vamdrup. Her ses de sammen med Ebbe Andersens kone, Rikke Andersen, der driver det lokale vognmandsfirma. Foto: Thomas Holl

- Hans Christian har vist aldrig savet stammen så meget til som i år, lød det med et smil fra Ebbe Andersen.

Men alt gik, som det skulle, og nu står træet klart til juletræstændingen og Black Friday i Vamdrup, der som nævnt finder sted fredag den 26. november.

Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl
Foto: Thomas Holl


Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Padel er blevet populært i Vamdrup: Især de unge har taget sporten til sig

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vild med skak: Holger er blevet klubmester for 31. gang

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

2021 blev et vildt år på boligmarkedet: Også i Vamdrup eksploderede salget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Efter nogle års pause: Nu er der gang i herrehåndbolden i Vamdrup igen

Ugeavisen Vamdrup

Ideen har hun haft i 12 år: Nu gør Charlotte Donslund sin vinforretning dobbelt så stor

Ugeavisen Vamdrup

Den gode stemning er vendt tilbage til SuperBrugsen i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Ester Brohus-koncert er aflyst på grund af corona

Ugeavisen Vamdrup

Ødis Forsamlingshus er snart i mål med renoveringsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme holder priserne uændret i 2022

Annonce