Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Jens Frederiksen ved akuthjælperbilen, som nu skal forsynes med en ny tablet og Sine-terminal. Det koster godt 40.000 kroner, og indsamlingen er i fuld gang.- Vi har ladet os inspirere af det frivillige brandværn i Sommersted, som også selv har samlet penge ind til udstyr til sin akuthjælperbil, fortæller foreningsformanden. Foto: Thomas Holl
Vamdrup Brandmandsforening vil investere i tablet og Sine-terminal til akuthjælperbilen. Derfor har man sat en indsamling i gang for at finde de godt 40.000 kroner, det vil koste.

VAMDRUP: Når brandfolkene på stationen i Vamdrup rykker ud til en opgave med akuthjælperbilen, kan minutter og sekunder have stor betydning.

Derfor vil foreningen investere i nyt udstyr til bilen - nærmere bestemt en 10,1" tablet med opkaldsfunktion og en Sine-håndterminal til bilen. Det vil give en kortere responstid. Det er den tid, der går, fra at vagtcentralen hos Akut Medicinsk Koordinering (AMK) modtager en opgave, til brandfolkene kan være fremme på stedet med akuthjælperbilen.

Som en ambulance

- Med det nye udstyr vil vi kunne komme til at køre på samme måde som en ambulance, siger Jens Frederiksen, der er deltidsansat brandmand på TrekantBrands station i Vamdrup og formand for Vamdrup Brandforening.

- Vi vil få en kortere responstid, fordi udstyret bliver koblet op direkte til vagtcentralen. Meldingen fra centralen vil derfor automatisk komme frem på vores skærm, og samtidig er der indbygget navigation, så vi ikke risikerer at tabe dyrebare minutter. Som det er i dag, kan vi først kalde vagtcentralen op, når vi er i bilen, hvorefter vi så får en mundtlig melding om, hvad det er for en opgave, vi skal ud på - og hvis der er optaget på centralen, bliver vi sat på hold, og det kan koste vigtige minutter. Derfor vurderer vi, at det er nødvendigt med det nye udstyr. Det er til gavn for alle, siger Jens Frederiksen.

Med udstyret vil brandfolkene desuden kunne modtage supplerende meldinger under kørslen. På vagtcentralen vil man altid kunne følge akuthjælperbilen, og den vil derfor også kunne blive kaldt ud til opgaver, der ligger udenfor Vamdrup-brandfolkenes primære dækningsområde, fordi den kan være den nærmeste ledige enhed i forhold til den opgave, der skal løses.

- TrekantBrand vil ikke betale udstyret, da det ikke er brandvæsenet, men Kolding Kommune, der betaler og står for driften af akuthjælperbilen. Derfor er vi gået i gang med en indsamling, hvor alle - både private og virksomheder - kan bidrage, hvis de har lyst

Jens Frederiksen, formand for Vamdrup Brandmandsforening

Desuden vil brandfolkene kunne bestille yderligere hjælp, hvis de skønner det nødvendigt - enten i form af en lægebil eller en lægehelikopter.

Annonce

Indsamling

Tabletten og Sine-terminalen samt montering koster godt 40.000 kroner, og i Vamdrup Brandmandsforening har man været nødt til at tænke alternativt, hvis det skal lykkes at finde pengene.

- Med det nye udstyr vil vi kunne komme til at køre på samme måde som en ambulance, siger Jens Frederiksen. Foto: Thomas Holl

- TrekantBrand vil ikke betale udstyret, da det ikke er brandvæsenet, men Kolding Kommune, der betaler og står for driften af akuthjælperbilen. Derfor er vi gået i gang med en indsamling, hvor alle - både private og virksomheder - kan bidrage, hvis de har lyst, siger Jens Frederiksen.

Vamdrup Handelsforening indledte med at give 5.000 kroner til formålet, og i skrivende stund har man de første 14.500 kroner i kassen.

- Nu håber vi, at også andre vil være med, så vi kan få købt og monteret det nye udstyr i oktober. Og derefter vil vi gerne invitere alle, der har bidraget økonomisk, til et arrangement her på brandstationen, hvor vi serverer lidt godt til ganen, siger Jens Frederiksen.

Akuthjælperbilen kørte 229 gange i 2019 og 224 gange sidste år.

Indsamling

Hvis man vil støtte indkøbet af nyt udstyr til akuthjælperbilen, kan man overføre et beløb til Vamdrup Brandmandsforenings konto i Sydbank på reg.nr. 7040 og kontonr. 0002319670.
Formand Jens Frederiksen beder om, at man skriver afsender på overførslen, så foreningen efterfølgende kan sende en kvittering og takke for støtten.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Connie fra Røde Kors-butikken hædret for sin frivillige indsats

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Modelbanemesse trak i togfolk fra nær opg fjern

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Stor interesse for byggegrunde i Vamdrup

Ugeavisen Vamdrup

Efter lang corona-pause: Kinogruppen vil sætte gang i musikken igen

Ugeavisen Kolding

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Byforum er klar til fremtiden

Ugeavisen Vamdrup

Udsigt til billigere varme: Ny fjernvarmeledning mellem Vamdrup og Lunderskov er nu færdig

Ugeavisen Vamdrup

Nye ladestandere hos Vamdrup Biler

Ugeavisen Vamdrup

Fra Vamdrup til Spanien - bogaktuelle Per er blevet forfatter på fuld tid

Ugeavisen Vamdrup

Krolfere dyster om klubmesterskabet

Ugeavisen Vamdrup

Søger midler til nyt udstyr: Vamdrups akuthjælperbil skal kunne rykke hurtigere ud

Ugeavisen Vamdrup

Politikere vil sælge biblioteket: - Det er vigtigt, at det stadig bliver et aktivt hus i byen

Ugeavisen Vamdrup

Årsmøde i Vamdrup Byforum: Ildsjælene er klar til at tage en tørn mere

Ugeavisen Vamdrup

For første gang i halvandet år: Sjov Fredag vender tilbage

Ugeavisen Kolding

Brian overtager tanken efter Erling

Ugeavisen Vamdrup

Efter lange corona-måneder: Lindely er klar til ny sæson

Ugeavisen Vamdrup

Skoleelever cyklede 40.000 kroner ind til skolegårdsprojekt

Ugeavisen Vamdrup

Håndboldtrænere og -ledere hædret for frivillig indsats i corona-perioden

Ugeavisen Kolding

Puljemidler sætter fart i lokal forening

Ugeavisen Kolding

Art deco-udstilling åbner i Christiansfeld

Ugeavisen Vamdrup

Efter corona-forsinkelse: Messe med modeltog bliver nu sat på skinner

Ugeavisen Vamdrup

Nye ramper ved Arena Syd byder på udfordringer for skatere på alle niveauer

Ugeavisen Vamdrup

Elever i 7. klasse kan få håndbold på skoleskemaet

Annonce