Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Se billederne: Kom med inden for murene på den gamle dynefabrik

Ægteparret Leon og Gitte Kildbane har siden december arbejdet på at renovere den gamle dynefabrik. Alle lejemål er allerede revet væk blandt andet til Gittes egen webshop, hvorfra hun sælger børnesko, og nu også har showroom, hvor det er muligt at kigge forbi og prøve skoene. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Siden december har ægteparret Gitte og Leon Kildbane arbejdet på at renovere bygningen på Industrivej, hvor den gamle dynefabrik tidligere havde til huse. Det har været et større projekt, hvor de selv både har bygget gipsvægge og malet hele facaden.
Annonce

Vamdrup: Der er sket ting og sager på grunden, hvor den gamle dynefabrik ligger på Industrivej. Bygningerne har stået tomme i mange år, indtil ægteparret bag Krima Stålindustri, Leon og Gitte Kildbane, købte de 4000 kvadratmeter store arealer i december sidste år og siden har gennemrenoveret store dele af bygningen.

- Jeg har i lang tid løbet ture i området, og jeg er flere gange kommet forbi bygningen, som havde stået tom rigtig længe. Da behovet så opstod for, at jeg skulle have et større lager til min webshop, så besluttede vi os for, at vi ville købe ejendommen. Eller, jeg skulle lige overtales lidt, siger Gitte Kildbane grinende og kigger over på sin mand:

- Det er Gitte, der styrer økonomien, så det hele skulle også lige passe sammen, men det tog da heldigvis ikke lang tid, før hun var med på den, siger Leon Kildbane.

Gitte Kildbane driver webshoppen Cool-Sko, som handler med sko til børn. Lige nu kan man se skoene på nettet og i hendes showroom, som allerede er åbnet i den tidligere dynefabrik.

På muren til venstre i billedet ses det, hvordan facaden på bygningen så ud, før Gitte Kildbane gik i gang med at male. Muren til højre er helt nymalet i den farve, som hele bygningen skal have, når renoveringen er helt færdig. Den umalede mur skal dog mures op på ny, før den kan males. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Lignende projekter

Det er ikke første gang, at ægteparret har gang i et renoveringsprojekt. De har nemlig gjort det samme med flere af de forskellige huse, de har boet i gennem de 25 år, de har kendt hinanden.

- Vi er ikke nødvendigvis så gode til at sidde stille specielt lang tid af gangen, og så synes vi egentlig også bare, at det er sjovt at have gang i den her type af projekter. Vi har selv lavet alt det, vi kunne, med undtagelse af elektriske installationer, kloakarbejde og sådan, forklarer Leon Kildbane.

Siden parret overtog den gamle dynefabrik, er der brugt mange timer på blandt andet at male hele facaden, som bar præg af at have stået uberørt hen i mange år.

- Det så ikke specielt godt ud, og der var nærmest et vildnis, der var ved at indtage bygningen på den ene side, så der skulle lige lidt oprydningsarbejde til, men så har vi ellers selv stået på stilladser og malet på alle tænkelige tidspunkter af døgnet, siger Leon Kildbane, mens Gitte supplerer:

- Det har også lige skulle passe sammen med arbejdet på Krima, men vi bor ikke så langt herfra, så vi er kørt herover engang imellem om aftenen. Vi er heldigvis arbejdsheste begge to, siger Gitte Kildbane.

Annonce

Nye brandveje

Under arbejdet med at renovere har Leon Kildbane stiftet bekendtskab med et helt særligt materiale, nemlig gipsplader fra Fermacell, som parret har bestilt flere paller hjem af.

- Jeg har godt nok sat mange vægge op. Jeg har nærmest sort bælte i det. Det var nødvendigt at sætte op, fordi vi har delt bygningen op i flere lejemål, og af hensyn til brandsikkerheden skal der være flugtveje for alle. Det har været lidt et hyr at finde ud af, hvad der er op og ned med reglerne, men vi har heldigvis haft en god dialog med både kommunen og myndighederne, så der er kommet styr på det hele, siger Leon Kildbane:

- Men jeg har nærmest haft vabler på fingrene med alle de gipsvægge, og jeg tror endda, vi har flere stående derude, som jeg skal have sat op, og så skal vi slet ikke begynde på at snakke om, hvor besværligt det var at finde ud af kloaksystemet og få etableret toilet ude i gangen, siger han og peger ud mod området bagved, hvor Gitte Kildbane har showroom til sin webshop.

Ægteparret har renoveret alt det, de kunne på egen hånd. De har dog fået hjælp fra professionelle til blandt andet el-installationer, kloakarbejde. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Ro i sommerhus

Selvom både Leon og Gitte godt kan lide at have travlt og at have flere bolde i luften, har de dog også engang imellem brug for at slappe af. Derfor tager de gerne engang om måneden i sommerhus på Baagø i Lillebælt.

- Vi ser nærmest ikke fjernsyn i løbet af hverdagen, men når vi så er derovre, så får vi altså set noget fjernsyn, siger Gitte Kildbane grinende og fortsætter:

- Vi kan godt lide at have travlt i hverdagen, men når vi er i sommerhus, så kobler vi altså helt fra, og så slapper vi ellers bare af og hygger os sammen, siger Gitte Kildbane.

Ved siden af bygningen er der et større areal, hvor parret allerede nu kan se de potentielle muligheder i på et tidspunkt at udvide bygningen, så der bliver plads til endnu flere lejemål. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce

Mulig udbygning

De første lejere er allerede rykket ind i bygningen, som er delt op i seks lejemål. De er alle udstyret med moderne lås- og overvågningssystem, så bygningen både er sikker, og det samtidig er nemt for alle lejere at bevæge sig ind og ud af bygningen uden at skulle have et større nøglebundt med.

Parret fortæller, at alle seks lejemål var udlejet stort set med det samme, og de pønser derfor allerede på, om de skal udvide bygningen.

- Det ville faktisk godt kunne lade sig gøre, hvis vi skulle få lyst til det på et tidspunkt, for vi har et større areal omme bagved, hvor der i øjeblikket bare er jord, men jeg tror lige, at vi skal være helt færdige med den resterende del af den her bygning, før vi kaster os ud i det, siger Gitte Kildbane.

Parret er desuden blevet enige om, at selvom bygningen har fået opgraderet sit udtryk, skal den stadigvæk gå under navnet "Den gamle dynefabrik".

- Det var en stor arbejdsplads i byen, og det er alligevel det, alle i byen kender den som, så det kan vi ikke se nogen grund til at ændre. Selvfølgelig skal den stadigvæk hedde det, siger Leon Kildbane.

Der er indtil videre seks lejemål i de gamle bygninger, og de er alle lejet ud. Det er dog ikke alle, som er helt på plads i lokalerne endnu. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I forlængelse af sit showroom har Gitte Kildbane lager, som er sirligt opdelt, så det er nemt både for hende selv og til tider også for Leon at hjælpe til med at pakke varer ned. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Ved siden af arbejdet på Krima Stålindustri har parret brugt tiden i weekenden og i aftentimerne på at male hele facaden på bygningen. Privatfoto
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce